Γυναίκα αρχηγός αστυνομίας στη Νέα Υόρκη

Η Κίτσαντ Σιούελ γράφει ιστορία

Advertisement

Η Κίτσαντ Σιούελ γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που ηγείται του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης.

Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ορίστηκε από τον Δημοκρατικό δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, αρχηγός της αστυνομίας και επικεφαλής των περίπου 36.000 αστυνομικών στο Τμήμα της Νέας Υόρκης – το μεγαλύτερο αστυνομικό τμήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η γεννημένη στο Κουίνς έγχρωμη αστυνομικός εργάστηκε για τελευταία φορά ως επικεφαλής επιθεωρητής στην περιοχή Νασάου, στην ανατολική Νέα Υόρκη. Είχε εργαστεί εκεί για 23 χρόνια, σύμφωνα με τους New York Times. Ως εκ τούτου, εργαζόταν στο τμήμα κατά των ναρκωτικών και σε μονάδα για ιδιαίτερα σοβαρές ποινικές υποθέσεις και ήταν διαπραγματεύτρια σε υποθέσεις ομηρείας.

Advertisement

Η Σιούελ σπούδασε στο παρελθόν στην Ακαδημία του FBI στη Βιρτζίνια, σε μια χρονιά κατά την οποία μόλις το 10% των υποψήφιων αστυνομικών ήταν γυναίκες.

«Η Κίτσαντ Σιούελ είναι μια έμπειρη μαχήτρια του εγκλήματος. Με την εμπειρία και τη νοημοσύνη της θα προσφέρει στους Νεοϋορκέζους την ασφάλεια που χρειάζονται και τη δικαιοσύνη που τους αξίζει» δήλωσε ο Ανταμς στη New York Post.

Στον νέο της ρόλο η Σιούελ θέλει να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του βίαιου εγκλήματος, όπως είπε η ίδια στη New York Post. Αυτή είναι η «ύψιστη προτεραιότητά μου» συμπλήρωσε.

Advertisement

Η Σιούελ βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με την πρόκληση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει αντιμετωπίσει καταγγελίες για ανοχή βίαιων, ρατσιστών και διεφθαρμένων αξιωματούχων στις τάξεις του.

Πηγή/Φωτ. NBC

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement