Θεατές στα… Θεοφάνια: Η κυβέρνηση ανησυχεί για τους συνωστισμούς, αλλά δεν παίρνει μέτρα

Advertisement

Η κυβέρνηση δίστασε να λάβει επιπλέον μέτρα για την αυριανή γιορτή των Θεοφανίων, καθώς δεν θα ήθελε να έρθει σε ρήξη τόσο με την Εκκλησία, όσο και με τους πιστούς, η πλειοψηφία των οποίων πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία

Ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανίων και για το πώς θα εξελιχθούν οι υγειονομικοί δείκτες των επόμενων ημερών, καθώς δεν θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα, παρά τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού φοβούνται το ενδεχόμενο να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου – και ενδεχομένως και των καναλιών – εικόνες συνωστισμού, ωστόσο περισσότερο φαίνεται ότι φοβήθηκαν την επιβολή επιπλέον μέτρων για μια θρησκευτική εορτή, ειδικά μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των Πακιστανών στο Σύνταγμα, η οποία δημιούργησε μεγάλη συζήτηση.

Η κυβέρνηση θα ήθελε πολύ να πραγματοποιηθεί, υπό αυστηρά μέτρα, η γιορτή των Θεοφανίων, όμως διστάζει, καθώς δεν θα ήθελε να έρθει σε νέα ρήξη τόσο με την Εκκλησία, όσο και με τους πιστούς, η πλειοψηφία των οποίων πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Κι ας μην ξεχνάμε και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι όχι απλά δεν θέλουν να κρύβουν τη σχέση τους με την Εκκλησία, αλλά συχνά τη διαφημίζουν – πολλές φορές με παρεξηγήσιμο τρόπο, διότι γνωρίζουν καλά ότι αυτό ακριβώς το κοινό κατέχει μεγάλο κομμάτι της «πίτας» των ψηφοφόρων του κόμματος.

Advertisement

Οι μέρες που διανύουμε μόνο για νέες και ειδικά εσωκομματικές συγκρούσεις δεν προσφέρονται και γι’ αυτόν τον λόγο, αποφασίστηκε η κυβέρνηση ν’ αναλάβει θέση… θεατή στην αυριανή γιορτή των Θεοφανίων.

Τα Θεοφάνια θα εορταστούν στην πραγματικότητα χωρίς κάποιο μέτρο, εκτός από τη χρήση μάσκας, που ούτως ή άλλως είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Για το αν θ’ αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες ακριβώς λόγο του συγχρωτισμού στις εκκλησίες και στα σημεία που θα γίνει η κατάδυση των σταυρών, θα το δούμε τις επόμενες μέρες…

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement