Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων: 11 εισαγωγές παιδιών με κορωνοϊό σε Θεσσαλονίκη – Αλέξανδρούπολη

Advertisement

Στην εξέλιξη της πανδημίας, στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, καθώς και στην πορεία των εμβολιασμών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης.

Ο κ. Τσαλικάκης μίλησε για τις νέες εισαγωγές των τελευταίων ημερών για ασθενείς με covid, οι οποίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ήταν «τσιμπημένες» για το Ιπποκράτειο στη διάρκεια της τελευταίας εφημερίας που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα καταγράφηκε αύξηση των εισαγωγών κατά 25% σε σύγκριση με την προηγούμενη εφημερία που είχε το νοσοκομείο φθάνοντας στις 55 νέες εισαγωγές, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη.

Ωστόσο, βελτίωση καταγράφεται σε Δράμα και Καβάλα, όπου προχτές δεν υπήρξε καμία νέα εισαγωγή ασθενούς με κορoναϊό.

Advertisement

Ο κ. Τσαλικάκης, μιλώντας στον στον Real Fm 107,1, αναφέρθηκε επίσης στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα, ενώ ανακοίνωσε πως 11 παιδιά νοσηλεύονται με κοροναϊό σήμερα σε Ιπποκράτειο και Αλεξανδρούπολη. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιστροφή στα θρανία και εκτίμησε πως θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Τέλος έδωσε στοιχεία για την αντιμετώπιση των non covid περιστατικών, για την επιστράτευση των γιατρών αλλά και για τους υγειονομικούς οι οποίοι νοσούν ή είναι σε καραντίνα, γνωστοποιώντας πως το ποσοστό αυτό στους γιατρούς είναι στο 1,2% και στους νοσηλευτές στο 1,7% στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement