Πόσο «δουλεύουν» οι μάσκες στα σχολεία

Advertisement

Νέους κανόνες εισήγαγε η Αγγλία στα σχολεία, όπου στο εξής θα πρέπει να φορούν μάσκες έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με βάση ωστόσο μία μελέτη που δεν παρείχε καθοριστικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά τους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία πρέπει να φορούν μάσκες, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της Όμικρον.

Η Ουαλία, η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν ήδη προχωρήσει σε τέτοια μέτρα.

Advertisement

Η μελέτη όμως δεν δίνει αποδείξεις στατιστικά σημαντικής μείωσης των απουσιών των μαθητών. Η έρευνα συνέκρινε 123 σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου στα οποία φορούσαν μάσκες, με περίπου 1.200 που δεν χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια του κύματος της Δέλτα.

Τα σχολεία που απαιτούσαν τη χρήση μάσκας τον Οκτώβριο είχαν πτώση των απουσιών κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες, στο 3%, δύο έως τρεις εβδομάδες αργότερα. Στα σχολεία που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκες, οι απουσίες μειώθηκαν κατά 1,7 ποσοστιαία μονάδα, στο 3,6%.

Ωστόσο, το μέγεθος του δείγματος ήταν πολύ μικρό και οι ερευνητές δεν μπορούσαν να αποκλείσουν την πιθανότητα ότι η μεγαλύτερη μείωση στα σχολεία όπου χρησιμοποιούσαν μάσκες οφειλόταν σε τυχαίο παράγοντα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement