Κομοτηνή: Νέο απάνθρωπο περιστατικό bullying – Έγραψαν «όλοι σε θέλουν νεκρό» έξω από το σπίτι 23 χρονου

Advertisement

Η μαρτυρία του τον περασμένο Νοέμβριο στο ethnos.gr και την «Ώρα Ελλάδος» είχε συγκλονίσει. Η υπόθεση προχωρά σε δικαστικό επίπεδο, όμως, το bullying σε βάρος του 23χρονου Βασίλη Τσαρακτσίδη δεν έχει σταματήσει. Πριν από λίγες ημέρες ο νεαρός φοιτητής που έφτασε στο σημείο να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του και έχοντας πια βρει το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για τις απειλές σε βάρος της ζωής του από ομάδα συμφοιτητών του ήρθε αντιμέτωπος με άλλο ένα επεισόδιο το οποίο το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι άθλιο.

Άγνωστοι έγραψαν έξω από τον τοίχο του σπιτιού του στην Κομοτηνή με σπρέι «Όλοι σε θέλουν νεκρό», μία φράση που ακουγόταν στο άκρως σοκαριστικό και κακοποιητικό τραγούδι το οποίο μέχρι και πριν ενάμιση μήνα υπήρχε ακόμη δημόσια ανεβασμένο στο YouTube, παρόλο που είχαν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες και ο Βασίλης είχε καταγγείλει προ μηνών την υπόθεση στις Αρχές. Το βίντεο αυτό πλέον είναι ιδιωτικό, αλλά ακόμη δεν έχει κατέβει από το Διαδίκτυο.

 

Advertisement
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βασίλης Τσαρακτσίδης (@vasilhs.t)

«Το κόκκινο χρώμα παραπέμπει στο αίμα», λέει στο ethnos.gr ο Βασίλης

«Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά,όταν αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για όλα όσα μου έχουν συμβεί δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μετανιώνω για τίποτα απ’ όλα όσα είπα και έκανα. Εμένα δεν με σέβονται ας σεβαστούν τουλάχιστον την οικογένεια μου. Μετά από αυτό το να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αναπόφευκτο», έγραψε στα social media ο 23χρονος ποστάροντας και σχετική φωτογραφία.

Advertisement

Όπως δηλώνει στο ethnos.gr ο Βασίλης: «Ήταν τρομακτικό και σοκαριστικό. Αισθάνθηκα φόβο για το τι μπορεί να συμβεί και σε εμένα και στα αγαπημένα σου άτομα. Το γεγονός ότι επέλεξαν σπρέι σε κόκκινο χρώμα το έκανε ακόμα πιο τρομακτικό. Ένιωσα ότι όποιος το έκανε δεν το επέλεξε τυχαία, αφού το κόκκινο χρώμα παραπέμπει στο αίμα».

«Ο φόβος δεν μπορεί να φύγει, είναι ακόμα εδώ. Και μετά από αυτό φυσικά και ταράχθηκα και φοβήθηκα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε κανείς σε αυτό σημείο. Πίστευα ότι από τη στιγμή που μίλησα ανοιχτά για όλα όσα συνέβησαν και από την ώρα που ήδη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, θα σταματούσε όλο αυτό», σημειώνει.

Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης η υπόθεση

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 23χρονου, Ουίλιαμ Χαμπίμπ: «Η νέα επίθεση με το κατάπτυστο σύνθημα που έλαβε χώρα στο σπίτι του Βασίλη, αναπότρεπτα δημιουργεί υπόνοιες συσχέτισης με την προηγούμενη υπόθεση του cyberbullying και του βίντεο που παραμένει ακόμα δημοσιευμένο σε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Το μήνυμα και οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ακούγονται και στο βίντεο και η επιλογή τους ήταν συνειδητή. Μένει να αποδειχτεί αν σχετίζονται οι ίδιοι δράστες ως ηθικοί αυτουργοί ή τρίτα πρόσωπα». Όπως προσθέτει: «Άμεσα θα κατετεθεί από μέρους μας έγκληση κατά αγνώστων για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απειλής. Καμία τέτοια θρασύδειλη ενέργεια δεν πρόκειται να πτοήσει ούτε εμάς ως συνηγόρους, ούτε τον Βασίλη και την οικογένεια του, που μέχρι τώρα με αξιοζήλευτη αξιοπρέπεια και σθένος διαχειρίζονται τα τεκταινόμενα».

Advertisement

Η υπόθεση, με βάση τον κ. Χαμπίμπ, βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και «φρονώ ότι εντός εύλογου χρόνου θα ασκηθεί η δίωξη. Είναι μια σύνθετη υπόθεση από τεχνική άποψη λόγω του μέσου (διαδίκτυο) και παρότι ως φαίνεται πολυπαραγοντική, οι ενέργειες της Εισαγγελίας και των διενεργούντων την προκαταρκτική γίνονται με σχετικά ταχείς ρυθμούς».

Η καταγγελία που σόκαρε

Ο Βασίλης βίωσε αυτή την φριχτή μορφή διαδικτυακού bullying ενώ ήταν πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά της Εύβοιας. Οι δράστες -αγόρια και κορίτσια- είχαν προβεί επανειλημμένως σε απειλές για τη ζωή του, για την ζωή μελών της οικογένειάς του, εξυβρίσεις, ταπεινώσεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν μέχρι και βίντεο εναντίον του. «Έπρεπε να είσαι νεκρός», «ο πόνος θα είναι αβάσταχτος», «θέλει να σε δείρει όλη η σχολή», «φύγε από τη χώρα» και «δεν είναι αστείο» είναι μόνο λίγα από τα όσα ακούγονται στο «τραγούδι» και προκαλούν ανατριχίλα. Οι δράστες είχαν φτάσει, μάλιστα, στο σημείο να τον απειλούν ότι θα τον μαχαιρώσουν εάν πατούσε το πόδι του στη Σχολή με αποτέλεσμα ο Βασίλης να κάνει αυτοκτονικές σκέψεις και να παρατήσει τις σπουδές του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ethnos.gr τον Νοέμβριο του 2021  «όλα ξεκίνησαν όταν φτιάξαμε μία ομαδική συνομιλία για πρωτοετείς φοιτητές της σχολής. Ήταν παιδιά με τα οποία διαδικτυακά λόγω της πανδημίας ήμασταν φίλοι. Όταν πρωτοξεκίνησε όλο αυτό δεν μπορούσα να διαχειριστώ τα μαζικά πυρά εναντίον μου, αυτό το μαζικό μίσος που μου συνέβαινε εντελώς από το πουθενά χωρίς να έχω κάνει κάτι που να το δικαιολογεί όλο αυτό».

Σήμερα, ο Βασίλης ακόμα προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Βρίσκεται σε νέο ακαδημαϊκό περιβάλλον στην Πάτρα με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο σπουδών, αλλά οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Όμως, δεν είναι μόνος, κάπως πλήθος κόσμου βρίσκεται στο πλευρό του με πάγιο αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη και δηλώνει την συμπαράστασή του προς το πρόσωπο του 23χρονου.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement