ΑΠΘ: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για το κάλεσμα αντιεξουσιαστών -Έληξε η κατάληψη στα γραφεία της ΣΘΕ

Advertisement

Σε κόκκινο συναγερμό τίθενται οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για το πανελλαδικό κάλεσμα αντιεξουσιαστών το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις διαδοχικές επιχειρήσεις εκκενώσεων σε καταλήψεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση του προσεχούς Σαββάτου, στη μία το μεσημέρι, στην Καμάρα, χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο δυναμικές των τελευταίων ετών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να καταφθάσουν αλληλέγγυοι στις καταλήψεις από όλη τη χώρα και δη, τη Βόρεια Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει «ανάψει» κόκκινος συναγερμός, ενώ ήδη στήνεται το επιχειρησιακό σχέδιο για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Έληξε η κατάληψη στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών 

Advertisement

Έληξε το απόγευμα της Τετάρτης η κατάληψη των γραφείων της γραμματείας στην Κοσμητεία της Σχολικής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για κτήριο το οποίο στεγάζεται λίγα μέτρα μακριά από το Στέκι του Βιολογικού και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ThessToday.gr η πολύωρη συνέλευση των αντιεξουσιαστών την Τετάρτη οδήγησε τελικά στην απόφαση για λήξη της κατάληψης στην Κοσμητεία της ΣΘΕ.

Η συγκεκριμένη κατάληψη πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την αστυνομική επέμβαση σε εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής, όπου δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρουσία εισαγγελέα προχώρησαν σε 15 προσαγωγές, όλες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Advertisement

Αντιδράσεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις κλειδωμένες εισόδους στο κτήριο Διοίκησης

Η επικείμενη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα ΑΕΙ δια στόματος Τάκη Θεοδωρικάκου «αναζωπυρώνει» εκ νέου το φοιτητικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη, ζήτημα στο οποίο αντιτίθενται και οι αντιεξουσιαστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις δύο πρόσφατες συγκεντρώσεις στην πρυτανεία δεκάδες φοιτητές του ΑΠΘ ζητούσαν διαρκώς να συναντηθούν με τον Πρύτανη, Νίκο Παπαϊωάννου, ζητώντας του μάλιστα να παραιτηθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε στο OPEN ότι από την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων, στις σχολές της αστυνομίας, στην Κομοτηνή. «Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, η ομάδα θα τεθεί στη διάθεση των πρυτανικών αρχών που θέλουν να την αξιοποιήσουν, σε πανεπιστήμια που υπάρχει πρόβλημα», είχε δηλώσει ο υπουργός.

Advertisement

Εν τω μεταξύ η απόφαση της Διοίκησης του ΑΠΘ για κλειδωμένες εισόδους της πρυτανείας -αλλά και των καγκελόπορτων μέσα σε αυτό- υπό τον φόβο επεισοδίων, οδήγησε σε τετράωρες στάσεις εργασίας από διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ζήτησαν «αναθεώρηση της στάση τους και να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της ασφαλούς πρόσβασης και παραμονής των συναδέλφων στο κτήριο».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement