Τζώρτζης Μονογυιός: Η μοιραία Ferrari 488 Pista – Πώς έγινε το τροχαίο στη Βούλα

Advertisement
Τα τελευταία δεδομένα για το τροχαίο με τον Τζώρτζη Μονογυιό. Οι έρευνες της τροχαίας, οι εκτιμήσεις των ειδικών και η κατάσταση της υγείας της συζύγου του.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός Τζώρτζης Μονογυιός και τραυματίστηκε η σύζυγός του. Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραματογνώμονα να συντάξει πόρισμα».

Αυτά τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Τροχαίας για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα, όπου το πολυτελές όχημα των 800 ίππων – μια Ferrari 488 pista- που οδηγούσε 45χρονος, έφυγε ξαφνικά από την πορεία του, έπεσε πάνω σε δένδρο και τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός.

Όπως έγινε γνωστό, αυτή ήταν η πρώτη βόλτα που έκανε με το πολυτελές αυτοκίνητο ο άτυχος οδηγός, η σορός του οποίου βρίσκεται στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Advertisement

Όσον αφορά τη σύζυγό του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά, ευτυχώς, εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Ελληνικού.

Τι εκτιμούν οι ειδικοί για τις συνθήκες του τροχαίου

Εμπειρογνώμονας που κλήθηκε στο σημείο να δώσει τα πρώτα στοιχεία, ανέφερε ότι βλέπει ομοιότητες με το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε ο Mad Clip.

Advertisement

Όπως ανέφερε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha:

«Έχουμε εκτροπή του οχήματος σε μια απεριόριστη ευθεία. Από δεξιά στροφή, μπαίνει σε απεριόριστη ευθεία και βλέπουμε την εκτροπή του οχήματος να συντελείται πάνω στην ευθεία, θα έλεγα ακριβώς το ίδιο με την εκτροπή που υπέστη το αυτοκίνητο του Mad Clip. Έχουμε μπροστά και διαγώνια προς τα αριστερά σε σχέση με την αρχική κατεύθυνση του οχήματος.»

«Λέγανε ότι υπήρχαν νερά, αλλά διαπιστώσαμε, δεν υπήρχαν νερά ούτε τότε. Βλέπουμε και αυτό το πολυτελές αυτοκίνητο να εκτρέπεται με τον ίδιο τρόπο πάνω στην ευθεία.»

Advertisement

Υπάρχει ενδεχόμενο να υπήρχε τεχνικό λάθος στην κατασκευή του οχήματος; «Σας καταθέτω την εμπειρία μου, ένα 3%-5% θα μπορούσαμε να δούμε κάποιο σφάλμα. Μου προξενεί ο τρόπος που πήρε αμέσως φωτιά το αυτοκίνητο» απάντησε.

Ιαβέρης: «Το μόμο σίγουρο είναι ότι πήγαινε γρήγορα»

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς ανέφερε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι πήγαινε γρήγορα, δεν γίνεται να χαθεί ο έλεγχος εάν πήγαινε με τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ για το θέμα της φωτιάς, είπε ότι δεν είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται τόσο εύκολα.

Advertisement

«Δεν φταίει ο δρόμος και το αυτοκίνητο. Υπάρχουν κάποια όρια που πρέπει να τηρούνται» ανέφερε.

Ποια ήταν η Ferrari του Μονογυιού

Ο Τζώρτζης Μονογυιός οδηγούσε μια κόκκινη Ferrari 488 Pista. Η 488 Pista παρουσιάστηκε το 2018, ως ειδική έκδοση της 488, και αμέσως έκανε αίσθηση με τις προδιαγραφές της. Βασικό στοιχείο είναι ο κινητήρας της, Πρόκειται για έναν V8 χωρητικότητας 3.900 κ. εκ., που με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά δίνουν εκρηκτικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο, Από στάση φτάνει στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα ενώ χρειάζεται μόλις 7,6 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 200 χλμ/ώρα. Η μέγιστη ταχύτητα κόβει την ανάσα καθώς το ιταλικό supercar μπορεί να ξεπεράσει τα 360 χλμ/ώρα.Η Ferrari 488 έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2020. Όσο για την τιμή της, ως καινούρια η έκδοση Pista ξεπερνούσε τα 300.000 ευρώ.

Δείτε δοκιμή του αυτοκινήτου από το TopGear το 2019:

Ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ανέφερε πως γνώριζε τον άτυχο άνδρα ενώ αποκάλυψε ότι λίγη ώρα πριν είχε περάσει από το σημείο του δυστυχήματος.

Advertisement

«Τη Ferrari την έφερε από τη Γερμανία με γερμανικές πινακίδες και θα την εκτελώνιζε. Η Ferrari αυτή είναι η 488 GTB. To συγκεκριμένο μοντέλο ήταν αυτό που λέμε πίστας. Ήταν ένα πειραγμένο μοντέλο που έφτανε 600 άλογα. Μιλάμε για έναν πύραυλο. Καινούριο το αυτοκίνητο αυτό έχει 450.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δικό μου ρεπορτάζ το πήρε μεταχειρισμένο, γύρω στις 280.000 ευρώ. Επειδή τον ήξερα και είχε τύχει να βρεθούμε σε κοινές παρέες, ήταν ένα πολύ σεμνό παιδί. Πήγαινε πολύ καλά επιχειρηματικά στη Μύκονο. Παντρεύτηκε και έκανε δυο παιδάκια. Και την αδερφή του έχω γνωρίσει» τόνισε ο Λιάγκας.

  Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement