Σάλος για καταγγελία βιασμού που εμπλέκει πασίγνωστα επιχειρηματικά επώνυμα

Advertisement

Γόνους πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας εμπλέκει καταγγελία βιασμού, στα πλαίσια πρωτοχρονιάτικου πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Τι υποστηρίζει ο βασικός εμπλεκόμενος. Καταγγελίες και για ροζ κύκλωμα από το δικηγόρο της κοπέλας.

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η καταγγελία για βιασμό μιας 24χρονης κοπέλας στη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι στη Θεσσαλονίκη, με εμπλοκή δύο αδελφών, γόνων πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας της χώρας.

Ένας εξ αυτών, 27 ετών, που καταγγέλθηκε ως ο αυτουργός του βιασμού, συνελήφθη έπειτα από τη μήνυση της κοπέλας και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η ανάκριση θα αποφασίσει αν θα κληθούν σε κατάθεση και άλλα άτομα που εμπλέκει στην υπόθεση η κοπέλα, μεταξύ αυτών ο αδελφός του συλληφθέντα. Ο 27χρονος, από την πλευρά του, φέρεται πως αποδέχεται πως ήρθε σε ερωτική επαφή με την 24χρονη, αλλά υποστηρίζει πως αυτό έγινε με την συναίνεσή της, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά η καταγγέλλουσα.

Άτομο που συνδέεται επιχειρηματικά με γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης και εκ των διοργανωτών του πάρτι, με δημόσια ανάρτησή του στο διαδίκτυο, την οποία ανακάλεσε στη συνέχεια, φέρεται να παραδέχεται πως ο ίδιος πίεσε –«βλακωδώς» όπως λέει- νεαρές κοπέλες να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Κάνει λόγο για παρεκτροπή και ζητά συγγνώμη γιατί «εκτέθηκε» μια κοπέλα που γνωρίζει. Αργότερα, η διοίκηση του μπαρ με δική της ανακοίνωση έκανε γνωστό πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι ιδιοκτήτης, όπως διακινείται, αλλά υπάλληλος, και πως η συνεργασία τους έχει διακοπεί, ενώ εκφράζει αποτροπιασμό και θλίψη για το περιστατικό.

Η δημοσιοποίηση του θέματος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ομάδα αντιεξουσιαστών έγραψε συνθήματα στην πρόσοψη του μπαρ που συνδέεται με τον διοργανωτή του πάρτι. Την ίδια ώρα, στα social media έχει εκδηλωθεί ένα τσουνάμι αναρτήσεων πολιτών σε συμπαράσταση της κοπέλας.

Advertisement

Από την πλευρά του συνηγόρου της 24χρονης αφήνονται υπόνοιες για πιθανή ύπαρξη κυκλώματος με ροζ προεκτάσεις.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν σε γνωστό ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπου είχε διοργανωθεί ρεβεγιόν, με καλεσμένους από την Αθήνα για την αλλαγή χρόνου. Μεταξύ των καλεσμένων και δύο αδέλφια, γόνοι πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο συνήγορος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, η κοπέλα, που είναι διοικητική υπάλληλος σε εταιρία και γνωρίζεται με τον διοργανωτή, κλήθηκε να παραστεί στο πάρτι μαζί με φίλες της. Η ίδια αποδέχτηκε την πρόσκληση έπειτα από πίεση, παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς.

Advertisement

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και δήλωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει, αναζητώντας πού είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της. Από την πλευρά του συνηγόρου της υποστηρίζεται ότι πιθανόν της είχαν ρίξει υπνωτικό στο ποτό. Οι παριστάμενοι την απέτρεψαν και την έπεισαν να διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο, όπου θα την φρόντιζαν, καθώς θα ήταν επικίνδυνο να οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Πήγε στη ρεσεψιόν και έκλεισε ένα δωμάτιο.

«Με μπλόκαραν τρία άτομα στο ασανσέρ»

«Πήρε το ασανσέρ για να ανέβει στο δωμάτιό της. Βγαίνοντας από τον θάλαμο την μπλοκάρουν τρία άτομα και την οδηγούν σε μια σουίτα που είχαν νοικιάσει αυτοί. Εκεί έγιναν όλα. Η κοπέλα αντιλήφθηκε τι συνέβη το επόμενο πρωί», είπε στο euro2day ο κ.Ζιώγας και πρόσθεσε: «πήρε τηλέφωνο τον διοργανωτή που την είχε καλέσει και τον ρώτησε γιατί βρίσκεται εκεί. Εκείνος της είπε να αποχωρήσει αμέσως».

Έπειτα από παραίνεση του δικηγόρου της, η 24χρονη πήγε σε Αστυνομικό Τμήμα της πόλης και κατήγγειλε τον βιασμό, υποβάλλοντας μήνυση. Κατονόμασε ως δράστη του βιασμού της τον 27χρονο γόνο της επιχειρηματικής οικογένειας, ενώ ανέφερε τον αδελφό του και ένα ακόμη πρόσωπο ως τα άτομα που μαζί με τον 27χρονο την είχαν μπλοκάρει και οδηγήσει στη σουίτα. Ο 27χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε πως ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την καταγγέλλουσα, αλλά υποστήριξε πως αυτό έγινε με την συναίνεσή της. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την περασμένη Παρασκευή η 24χρονη έδωσε κατάθεση στην ανακρίτρια, όπου περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα είχαν συμβεί. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, βρίσκεται σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση, η οποία ήταν ήδη επιβαρυμένη λόγω της απώλειας αγαπημένων της προσώπων.

Ο ίδιος αφήνει υπόνοιες για ύπαρξη ροζ κυκλώματος. Ζητά να διερευνηθεί αν υπάρχουν άτομα τα οποία προωθούν νεαρές κοπέλες σε εύπορους πελάτες έναντι αμοιβής, διευκρινίζοντας, πάντως, πως στην περίπτωση της εντολέα του δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά από κάποιον σε οικονομικό αντάλλαγμα.

Advertisement

Διοργανωτής: «Πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν»

Ο διοργανωτής του πάρτι, με ανάρτηση στο instagram, την οποία διέγραψε στη συνέχεια, έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Ο ίδιος στη συνέχεια φέρεται πως κατήγγειλε ότι το μήνυμα δεν είναι δικό του, αλλά του υπαγορεύτηκε από άλλους και του ζητήθηκε να το αναρτήσει στο δικό του προφίλ.

Advertisement

«Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση, η οποία θα κρίνει αν θα κληθούν να καταθέσουν και τα άλλα άτομα που εμπλέκονται, ώστε να χυθεί άπλετο φως», κατέληξε ο συνήγορος της 24χρονης.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατακλυστεί από αναρτήσεις συμπαράστασης στην κοπέλα, με τα hashtags #cancel_Αχίλλειον και #cancel_cocacola.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement