Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση για τον απόκοσμο ήχο στα Μετέωρα που τρομάζει τους κατοίκους

Advertisement

Άλυτο παραμένει το μυστήριο στα Μετέωρα με τους κατοίκους να ξενιχτούν ακόμη ένα βράδυ για να εντοπίσουν την πηγή του περίεργου θορύβου που ακούγεται κοντά στο υδραγωγείο της περιοχής εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες. Κάτοικοι ξενύχτησαν ακόμη ένα βράδυ αναζητώντας απαντήσεις από κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το οποίο βρέθηκε επιτόπου στο σημείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιώντας έρευνες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε  στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκος Παπαδόπουλος, έχει καταρριφθεί και η θεωρία ότι ο θόρυβος υπάρχει και την ημέρα, αλλά ακούγεται μόνο τη νύχτα, επειδή υπάρχει ησυχία. Όπως λέει και τις μεσημεριανές ώρες υπάρχει σχεδόν απόλυτη ησυχία στο σημείο, αλλά δεν ακούγεται τίποτα. Υποστηριζει ακόμα ότι οι κάτοικοι απευθύνθηκαν σε μηχανικό από την Αθήνα, ο οποίος τους είπε ότι είναι πολύ πιθανό ο θόρυβος να προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (υπάρχει μεγάλη δεξαμενή νερού σε απόσταση περίπου 150 μέτρων) και να ακούγεται μόνο τις μεταμεσονύχτιες ώρες, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι λογικό να κοιμάται κι έτσι να αλλάζει η ποσότητα και η συχνότητα παροχής νερού. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται ο θόρυβος από τις σωληνώσεις και από τις άλλες εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ.

Advertisement

Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαρροής από το δίκτυο φυσικού αερίου, κάτι που θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Παυλίδης, ανέφερε στο ethnos.gr ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ότι πρόκειται για οποιοδήποτε γεωλογικό φαινόμενο».  Σύμφωνα με τον κ, Παπαδόπουλο οι κάτοικοι της ευρύτερης είναι τρομοκρατημένοι και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement