ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κούλογλου ζητά τη διαγραφή Πολάκη

Advertisement

Την άποψη ότι η διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή μπορεί να δείξει το δρόμο για τη διαγραφή και του Παύλου Πολάκη εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Μιλώντας στο Action24 ο κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να εφεύρει τον Πολάκη και πρόσθεσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις του αποπροσανατολίζει από τυχόν κυβερνητικά λάθη «αλλάζοντας το πολιτικό παιχνίδι».

Παράλληλα, στήριξε τις χθεσινές προτάσεις Τσίπρα για αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής λέγοντας ότι είναι σε θετική κατεύθυνση.

Advertisement

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το tvxs.gr που ανήκει στον Στέλιο Κούλογλου με editorial του είχε υποστηρίξει ότι  «Αν δεν υπήρχε ο Πολάκης, η ΝΔ θα έπρεπε να τον ανακαλύψει». Ερωτώμενος για το συγκεκριμένο editorial, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι συμφωνεί αλλά δεν το έγραψε ο ίδιος.

Το editorial για τον Πολάκη

…Είναι αλήθεια ότι ο Π. Πολάκης υποστηρίζεται από ένα κομμάτι του ενεργού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και αυτό του δίνει εσωκομματική δύναμη και πολλαπλασιάζει το κόστος μιας σύγκρουσης της ηγεσίας μαζί του.

Αυτό που προφανώς δεν έχουν υπολογίσει στην Κουμουνδούρου είναι ότι το κόστος της μη σύγκρουσης μπορεί να είναι μεγαλύτερο, με την έννοια ότι ο Πολάκης αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το όνομά του είναι η σταθερή απάντηση που δίνει η ΝΔ στην ερώτηση που μόνη της θέτει: «τι θα γινόταν αν…».

Advertisement

Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι θαμπώνει η ηγετική εικόνα του Αλ. Τσίπρα, από τα αιφνιδιαστικά ξεσπάσματα ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από την εντυπωσιακή αξιοποίησή τους από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καταφεύγει στον Π. Πολάκη. Και, ευτυχώς για το κυβερνών κόμμα, πάντα κάτι βρίσκει. Kαι η «δεύτερη φορά» που -όπως κραυγάζει ο Π. Πολάκης- θα είναι « αλλιώς », απομακρύνεται.

Με αυτή την έννοια, ο Π. Πολάκης είναι πιο βολικός εχθρός, ο ιδανικός στόχος, ο τέλειος αντίπαλος. Τον χαίρονται και εύχονται να μακροημερεύσει. Για την ώρα, τίποτα δεν δείχνει ότι έχουν λόγους να ανησυχούν. Εκεί θα είναι.

Ο ευρωβουλευτής απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι συμφωνεί με το editorial του TVXS, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν το έχει γράψει ο ίδιος.

                                                                                                                                                       Πηγή
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement