Σαρηγιάννης: Ίσως πιο μεταδοτική από την Όμικρον η νέα μετάλλαξη

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement
Για τη νέα μετάλλαξη μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι πιθανότατα έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από την Ομικρον.

«Φαίνεται να είναι μια μετάλλαξη, η οποία έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δυστυχώς το ψύχος βοηθάει να υπάρξει διασπορά», δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης που απασχολεί τις τελευταίες μέρες την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

«Είναι νωρίς να δούμε πόσο επηρεάζει σε θέματα λοιμογόνου δράσης. Ωστόσο, φαίνεται να έχει σχέση φυλογενετική με την Όμικρον και άρα πιθανότητα μεγαλύτερης μεταδοτικότητας. Το θετικό είναι ότι στο βαθμό που εμείς θωρακιστούμε έναντι της Όμικρον, θα υπάρχει σημαντικός βαθμός προστασίας και για την καινούρια μετάλλαξη» δήλωσε καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι παρατηρείται μια σημαντική επιβράδυνση στην πορεία πτώσης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία. «Το Rt είχε πέσει στο 0,67 και χθες ανέβηκε στο 0,7 και εκτιμούμε ότι έχει να κάνει και με την πορεία του καιρού και περιμένουμε ότι θα επιταθεί και αυτή την εβδομάδα που θα έχουμε πολικό ψύχος», κατέληξε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement