Κωδικός Μαξίμου: «Να τελειώνουμε με τον Τσίπρα»!

Advertisement

Ολομέτωπη επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Στόχος να αποκρυβεί η φθορά της κυβέρνησης- Χρησιμοποιούν τον Ανδρουλάκη- Οι πιθανότητες να έρθουν αντίθετα αποτελέσματα.

«Ώρα να καθαρίσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα». Τον «κωδικό» αυτό ενεργοποιούν μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, εκμεταλλευόμενοι και την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Η στρατηγική του «ενάμισι κόμματος», κατά τα πρότυπα της Ουγγαρίας, (ένα μεγάλο κόμμα –αυτό του Όρμπαν- κοντά στο 40%, ένα δεύτερο λίγο πάνω από το 20% και τα υπόλοιπα κάτω από το 10% με στόχο όμως πρωτίστως την αξιωματική αντιπολίτευση και όχι το κυβερνών κόμμα) εγκαταλείπεται κάτω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος είναι τώρα να προωθηθεί η στρατηγική «δεύτερο κόμμα το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ», με στόχο τη φθορά προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να μειωθούν οι προοπτικές επανόδου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξουσία και κυρίως, ει δυνατόν, να «ξεμπερδεύουν» προσωπικά με τον ηγέτη του.

Δεν έχει καμία σημασία που ο στόχος «να επανέλθουμε στην προ του 2012 κατάσταση», με τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει -αρκεί να συνεχιστεί η επιχείρηση φθοράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η συγκάλυψη της φθοράς που εμφανίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δες τε, για παράδειγμα, την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis: Πρώτον, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή μέτρηση η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζει μείωση επτά ποσοστιαίων μονάδων. Δεύτερον, η Νέα Δημοκρατία, με την αναγωγή στην πρόθεση ψήφου, δεν κερδίζει αυτοδυναμία ούτε σε δεύτερες εκλογές. Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζει απώλειες, αντιθέτως κερδίζει μισή μονάδα, αναπληρώνει δηλαδή τυχόν τις διαρροές προς το ΚΙΝΑΛ-διαρροές που δεν είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τις διαρροές που εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία προς την πλευρά Ανδρουλάκη.

Advertisement

Προφανώς, όμως, όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία για τους εμπνευστές του κωδικού «να τελειώνουμε με τον Τσίπρα». Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη από την πανδημία και, κυρίως, την ακρίβεια, ενώ στο «νέο τοπίο» που εμφανίζουν συστημικά μέσα ενημέρωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται χωρίς την παραμικρή γρατσουνιά!

Η –καθυστερημένη- απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο που τον ψηφίζει, ανησυχεί ασφαλώς τους υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις αναταράξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα στην Κουμουνδούρου για το θέμα αυτό, καθώς ένα ικανό μέρος ηγετικών στελεχών της «Ομπρέλας» έχει διαφορετική γνώμη για τις αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος και θα επιχειρήσει να περάσει την άποψή του. Η εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, από τα μέλη του κόμματος, ιδίως στην περίπτωση που αυτά αυξηθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ενισχύσει τον Αλέξη Τσίπρα και να του επιτρέψει να διατάξει αποτελεσματικότερα τις δυνάμεις του για την εκλογική μάχη.

Στη δε Χαριλάου Τρικούπη, επίσης, καλό είναι να δουν τη φάκα και όχι απλώς το τυρί στην πριμοδότηση από το μέγαρο Μαξίμου. Ας μελετήσουν καλά την περίπτωση της αειμνήστου Φώφης Γεννηματά. Όσο συμμετείχε στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ήταν όλα καλά, όταν άρχισε να κάνει ουσιαστική κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη είδαμε όλοι πώς αντιμετωπίστηκε από το μέγαρο Μαξίμου.

Advertisement

Η ουσία, πάντως, είναι ότι στην επόμενη περίοδο δεν θα πλήξουμε…

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement