Κακοκαιρία Ελπίς: Με δυσκολίες η πρόσβαση στα νοσοκομεία – Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Μπορεί η κακοκαιρία Ελπίς, να έχει καμφθεί σε έναν βαθμό αλλά τα προβλήματα στα νοσοκομεία συνεχίζονται. Άλλωστε το χιόνι παραμένει έξω από τις εισόδους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με συνέπεια να είναι δύσκολη η πρόσβαση σε όσους επιχειρούν με δικά τους μέσα μεταφοράς να προσεγγίσουν.

Κακοκαιρία Ελπίς: Με δυσκολίες η πρόσβαση στα νοσοκομεία

Ταυτόχρονα η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στη μετακίνηση του προσωπικού προς τις μονάδες υγείας, γι αυτό και υπάρχουν κενά σήμερα στην κάλυψη βασικών θέσεων.

Παρότι υπήρχε απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ να μετακινούνται με οχήματα των νοσοκομείων αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, αυτό δεν κατέστη εφικτό στις περισσότερες περιπτώσεις.

Advertisement

Να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη του υπουργείου Υγείας με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και σε συνεννόηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, έχουν αλλάξει τα προγράμματα εργασίας στα νοσοκομεία, ώστε να κατανεμηθεί το προσωπικό και να λειτουργήσουν οι κλινικές έστω με τους βασικούς εργαζόμενους.

Άλλωστε από χθες οι εργαζόμενοι είχαν δυσκολίες να μετακινηθούν από και προς την εργασία τους, όπως συνέβη και με χιλιάδες άλλους πολίτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στους δρόμους της Αττικής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σωματείο των Εργαζομένων στο «Αττικό» σημειώνει ότι το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αδυνατεί να μεταφερθεί από τον τόπο κατοικίας του προς το νοσοκομείο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, της υπολειτουργίας των ΜΜΜ και του εγκλωβισμού χιλιάδων αυτοκινήτων σε κεντρικές αρτηρίες.

Advertisement

Αλλά «παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του σωματείου και άλλων συναδέλφων προς τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να πάρει μέτρα, να αποδεσμεύσει τους εργαζόμενους, να ρυθμίσει διαφορετικά το πρόγραμμα και να πιέσουν την ΔΥΠΕ, την πολιτική προστασία και την κυβέρνηση για την ασφαλή μεταφορά τους, αδιαφορούν»

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από την άλλη εξακολουθούν να έχουν δυσκολία στην πρόσβαση σε νοσοκομεία κυρίως επειδή οι δρόμοι είναι γεμάτοι χιόνι και η πρόσβαση είναι δύσκολη.

Οι ασθενείς πάντως θα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα με τα νοσοκομεία πριν τα προσεγγίσουν στην περίπτωση που έχουν να πραγματοποιήσουν κάποια επείγουσα θεραπεία, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που κλινικές υπολειτουργούν λόγω της απουσίας του προσωπικού.

Advertisement

Και σήμερα στο ΕΣΥ επιχειρείται να εξυπηρετηθούν κυρίως τα επείγοντα περιστατικά, ενώ πολλά προγραμματισμένα ραντεβού μετατίθενται για αργότερα. Γι αυτό και θα πρέπει να προηγείται επικοινωνία ασθενών με τα νοσοκομεία.

Σήμερα πάντως στην Αττική εφημερεύουν:

08.00 με 14.30

  • Κωνσταντοπούλειο
  • Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς
  • 417 ΝΙΜΤΣ

14.30 με 22.00

  • ΚΑΤ

14.30 με 08.00 (επόμενη ημέρα)

  • Αλεξάνδρα
  • Λαϊκό
  • ΕΛΠΙΣ

08.00 με 08.00 (επόμενης)

  • Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλα τα νοσοκομεία που εφημερεύουν υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ ειδικά στο ΚΑΤ και στο Σισμανόγλειο που βρίσκονται στα Βόρεια προάστια και υπήρχε ανησυχία για αποκλεισμό, από νωρίς το πρωί οι πύλες είναι ανοικτές.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement