Απροσπέλαστοι οι δρόμοι, αποκλεισμένοι οι κάτοικοι – Φωτογραφίες από τις γειτονιές της Αττικής

Advertisement
Και σήμερα οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Αττικής, σε βόρεια αλλά και νότια προάστια, παραμένουν αποκλεισμένοι, καθώς μπορεί κεντρικοί δρόμοι να είναι ανοιχτοί, όμως συνοικιακές οδοί και στενά παραμένουν απεπροσπέλαστοι και καλυμμένοι με πολύ χιόνι και πάγο. Δείτε φωτορεπορτάζ από Χαλάνδρι, Χολαργό, Μελίσσια, αλλά και στη Νέα Σμύρνη.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία Ελπίδα είναι παρόντα για μια ακόμα μέρα σε πολλές περιοχές της Αττικής. Δεύτερη ημέρα γενικής αργίας σήμερα στην Περιφέρεια, όμως η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, με σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, που δεν φαίνονται να λύνονται σήμερα.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κινηθούν την Πέμπτη, καθώς πολλοί δρόμοι συνοικιακοί δεν έχουν καθαριστεί με αποτέλεσμα η διελευση των αυτοκινήτων να είναι απαγορευτική.

Σε μικρούς και μεσαίους δρόμους των Βορείων Προαστίων, οι κάτοικοι φτυαρίζουν τα πεζοδρόμια και «ξεσκεπάζουν» τα αυτοκίνητά τους που είναι καλυμμένα από το χιόνι.

Advertisement

Μηχανήματα γκρέιντερ δεν περνούν από τα στενά, με το χιόνι να φτάνει ακόμα και τους 20 πόντους και να έχει μετατραπεί σε πάγο. Τα λιγοστά αυτοκίνητα που κινούνται φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ τα τηλέφωνα στους δήμους δεν απαντούν.

Όσο περνάει η ώρα, πρέπει να βρεθεί λύση καθώς η αργία λήγει αύριο και ο κόσμος πρέπει να μετακινηθεί και οι εργαζόμενοι να βρουν τρόπο να πάνε στις δουλειές τους.

Βίντεο από Χολαργό και Μελίσσια:

Δεν έχει καθαριστεί τίποτα

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες του iEidiseis, μικροί συνοικιακοί δρόμοι στα Μελίσσια μένουν αποκλεισμένοι ενώ τα λιγοστά αυτοκίνητα που περνούν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο ήλιος κάνει ό,τι μπορεί για να λιώσει το χιόνι αλλά δεν αρκεί με αποτέλεσμα όσο περνάει η ώρα το χιόνι να γίνεται πάγος και να καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την απομάκρυνσή του.

Advertisement

Η επικοινωνία με τον δήμο Πεντέλης δεν κατέστη εφικτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γύρω κεντρικοί δρόμοι έχουν ανοίξει σε μία προσπάθεια να εκτελεστούν και ορισμένα δρομολόγια λεωφορείων τα οποία όμως δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι την Πεντέλη.

Δείτε εικόνες από τα Μελίσσια:

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον Χολαργό. Μεγάλοι δρόμοι, όπως η Περικλέους και η 25ης Μαρτίου, μπορεί να έχουν ανοίξει, όμως τα γύρω στενά ολόκληρης της περιοχής μέχρι του Παπάγου είναι καλυμμένα με πάγο.

Advertisement

Η εικόνα από το Χαλάνδρι είναι επίσης ενδεικτική:

12.55.02

Ίδια εικόνα εγκατάλειψης και στη Νέα Σμύρνη, με το χιόνι να παραμένει στους μικρούς εσωτερικούς δρόμους, χωρίς να είναι γνωστό πότε θα καθαριστεί για να κινηθούν οι πολίτες.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement