Κακοκαιρία Ελπίδα: Παγετός παντού – Παραμένουν αυτοκίνητα στην Αττική Οδό

Advertisement

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα δεν αφήνουν την Αθήνα να συνέλθει απο τη σφοδρή χιονόπτωση και τα σοβαρότατα προβλήματα που προκάλεσε. Παντού επικρατεί παγετός καθώς το χιόνι που δεν έλιωσε κατά την χθεσινή μέρα έχει γίνει παγίδα για οδηγούς και πεζούς.

Ο παγετός σημειώθηκε ήδη από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης στις χιονισμένες περιοχές της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αττικής και της Βοιωτίας. Επιπλέον, κατά τόπους σε περιοχές μεγαλύτερων υψομέτρων, σημειώθηκε ολικός παγετός, δηλαδή η θερμοκρασία δεν ανέβηκε καθόλου πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή του Διονύσου και της Πεντέλης, όπου η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με -1,5 και -0,9 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Στη Νέα Οδό στη Θήβα καταγράφηκαν έως -10,1 βαθμοί, στην Πάρνηθα -8,8, στην Πεντέλη -3,3, στην Μαλακάσα και στον Διόνυσο -3,2, ενώ στα Βίλια -2,6 βαθμοί.

Advertisement

Αττική Οδός: Παραμένουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα

Στην Αττική Οδό, αν και οι οδηγοί των αυτοκινήτων απομακρύνθηκαν μετά την τεράστια ταπαιπωρία που υπέστησαν, κάποιοι ακόμα και τα πάνω απο 20 ώρες, ορισμένα οχήματα που είχαν εγκαταλειφθεί παραμένουν στο δρόμο ο οποίος παραμένει κλειστός.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με πρόγραμμα αργίας θα εκτελεστούν τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Advertisement

Τα δρομολόγια ξεκινούν μεταξύ 06.30 – 07.00. Όπως είπε το πρωί στην ΕΡΤ  ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ Στέφανος Αγιασόγλου, τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά στο κέντρο και τα νότια προάστια αλλα στα βόρεια προάστια (δηλαδή από Χαλάνδρι και πάνω) τα εποπτικά συνεργεία θα παρακολουθούν τις συνθήκες του οδικού δικτύου και τα δρομολόγια θα προσαρμόζονται αναλόγως

«Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια όχι μόνο στο δρόμο αλλά στη στάση και τα πεζοδρόμια, εκεί όπου επιβιβάζεται ο κόσμος» είπε.

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά. Στο τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δεν θα πραγματοποιούνται ενδιάμεσες στάσεις.

Advertisement

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία, θα διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και αντίστροφα με προοπτική έως το μεσημέρι να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία.

Στο δίκτυο του ΤΡΑΜ, τα δρομολόγια θα διεξάγονται ως εξής:

  • Γραμμή 6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» με τερματική στάση Λ. Βουλιαγμένης
  • Γραμμή 7  «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» με τερματική στάση Κολυμβητήριο

Έως το μεσημέρι αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στο δίκτυο του ΤΡΑΜ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement