MasterChef 2022: Η συγκινητική ιστορία του Ρίτσαρντ – «Πέρασα καρκίνο και είχα 3% πιθανότητες να ζήσω»

Advertisement

Οι auditions του «Masterchef» έφτασαν πλέον στο τέλος τους και το έργο των τριών chef – κριτών, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, έγινε ακόμα πιο δύσκολο, αφού οι διαθέσιμες λευκές ποδιές, που είχαν απομείνει, ήταν πια ελάχιστες. Ανάμεσα στους χθεσινούς υποψήφιους ήταν και ο Ρίτσαρντ, με καταγωγή από την Βραζιλία, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την αγάπη του για την μαγειρική.

Ο 24χρονος, μ’ ένα ψαρονέφρι και απίστευτη δύναμη ψυχής, κέρδισε επάξια μια ποδιά στο MasterChef και μια θέση στην επόμενη φάση. Κατά την διάρκεια της audition του, σχολίασε πως του αρέσει το παρκούρ λόγω αδρεναλίνης και στάθηκε στην επικινδυνότητα που έχει, λέγοντας πως δεν φοβάται γιατί ο χάρος τον έχει επισκεφθεί πολλές φορές. Αργότερα, αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας που είχε και του άλλαξε τη ζωή.

«Μικρός είχα περάσει καρκίνο και δεν έτειναν προς εμένα οι προβλέψεις για να επιβιώσω γιατί ήταν μια σπάνια πάθηση, καινούρια για τον κόσμο κι ήμουν το πρώτο άτομο. Σε ηλικία ενός έτους έπαθα σάρκωμα Ewing κι από όσο θυμάμαι είχα 3% πιθανότητες επιβίωσης. Έκανα πειραματική θεραπεία και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών έπαθα πνευμονιόκοκκο. Ήμουν χωρίς αντισώματα κι ήταν πάλι ένα μεγάλο χτύπημα. Πέρυσι είχα κι ένα τροχαίο ατύχημα με το μηχανάκι και ξύπνησα στο νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο, στην γνάθο και στα ζυγωματικά. Δε φοβάμαι τον θάνατο, έχω εξοικειωθεί με την ιδέα του».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement