Πρόταση μομφής: «Ναι» τελικά από Τασούλα – Συνεδριάζει η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αλλά όχι την ώρα της συζήτησης

Advertisement

Τελικά, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει την Κυριακή 30/01/22 και ώρα 8:00 σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε δεκτό το εν λόγω αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο ήλθε ύστερα από την άρνηση του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου η συνεδρίαση να γινόταν ενόσω θα συζητείτο η πρόταση μομφής που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Θυμίζουμε ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε προγραμματίσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με ομιλία του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, με θέμα την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την Κυριακή, 30/01/2022, στις 12:00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Advertisement

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας απάντησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, την ίδια στιγμή που αρχίζουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

«Στη, δε, περίπτωση που παραχωρήθηκε αίθουσα, για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή άρχιζε πριν την έναρξη νομοθετικής διαδικασίας στην ολομέλεια της Βουλής», είπε ο κ. Τασούλας.

«Θεωρώ ότι η ταυτόχρονη διαδικασία είναι -αν μη τι άλλο- προβληματική, για τη βαρύτητα της διαδικασίας (συζήτησης πρότασης δυσπιστίας) και η πρακτική αυτή πρέπει να λυθεί στη διάσκεψη των προέδρων», προσέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως είναι η συζήτηση της πρότασης.

Advertisement

Ακολούθως, το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση διά μέσου της οποίας εξαπέλυσε μύδρους ενάντια στον κ. Τασούλα:

«Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική η απόφαση του Προέδρου της Βουλής

Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Advertisement

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση».

Εν τέλει, βρέθηκε η παραπάνω χρυσή τομή.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement