Το Μαξίμου «θέλει πίσω» τους ψηφοφόρους – Τέλος στο «μήνα του μέλιτος» με Ανδρουλάκη;

Advertisement

Πώς και γιατί το κυβερνών κόμμα στοχοποιεί τη νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Πιο πρωινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κόμματος από αυτή του ΚΙΝΑΛ δεν έχω δει όσα χρόνια ασκώ τη δημοσιογραφία- και ούτε έχει υπάρξει στη χώρα γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ ο πολιτικός συντάκτης αναφέρει:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επρόκειτο να μιλήσει πριν καν …ξεκινήσει η εκκλησία, τις ώρες που παλιά ερχόταν στα σπίτια ο …γαλατάς!

Είναι, άραγε, τυχαίο που ο Πρόεδρος της Βουλής του έκανε το «σπάσιμο» και δεν του έδωσε αίθουσα να μιλήσει το μεσημέρι;

Μάλλον όχι. Η «γαλάζια» ηγεσία δείχνει να τον έχει θέσει στο στόχαστρο με ενορχηστρωμένο τρόπο το τελευταίο διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία ήταν η πρώτη που εκμεταλλεύτηκε την ατυχή –και λανθασμένη- θέση για υπερψήφιση της πρότασης μομφής με ταυτόχρονη απόρριψη της διεξαγωγής εκλογών (!), εκδίδοντας άμεσα ανακοίνωση, ενώ ακολούθησαν βουλευτές της που είχαν ως μόνιμη επωδό των δηλώσεών τους το «αυτογκόλ» που έβαλε ο Ανδρουλάκης.

Advertisement

Το κανάλι του Φαλήρου την επόμενη ημέρα «έριξε ξύλο» από το πρωί έως το απόγευμα στον επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ φιλοκυβερνητικά επίσης μέσα θύμισαν πως μεγάλο ποσοστό δημοτικότητας είχε και ο …Φώτης Κουβέλης, αλλά η ΔΗΜΑΡ έπαιρνε χαμηλά ποσοστά.

Είναι φανερό πως παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, πως δηλαδή το ΚΙΝΑΛ επί ηγεσίας Ανδρουλάκη κερδίζει πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που εμφανίζει αυτό το διάστημα τις μεγαλύτερες απώλειες προς τη Χαριλάου Τρικούπη. Το έδειξε περίτρανα η δημοσκόπηση από την Κρήτη, που οι μεγαλύτερες εισροές στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προέρχονταν από τη Νέα Δημοκρατία, το δείχνουν οι κινήσεις των πρώην «εκσυγχρονιστών» που βρίσκουν εναλλακτική λύση στην …«παλιά τους στέγη».

Το Μαξίμου δείχνει όχι απλώς να θέλει να περιορίσει τις απώλειες προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και να «θέλει πίσω» τις ψήφους που έφυγαν προς τη Χαριλάου Τρικούπη. Η κίνηση του πρωθυπουργού να τοποθετήσει το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ υπό τη νέα του ηγεσία στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία» προφανώς και δεν αρκεί για να φοβίσει και να συγκρατήσει ψηφοφόρους, καθώς κατά βάση αυτοί που φεύγουν είναι κεντροαριστεροί, ιδίως καθώς η φθορά της κυβέρνησης είναι μεγάλη, ενώ το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει πάντα την ίδια αποτελεσματικότητα!

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως ο μήνας του μέλιτος μεταξύ κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ αν δεν έχει ήδη οδεύει προς το τέλος του. Το ερώτημα είναι αν το καταλαβαίνει εγκαίρως στο βαθμό που συμβαίνει η ηγεσία της Χαριλάου και πώς αναδιαμορφώνει τη στρατηγική της. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement