Το επόμενο μέτρο που καταργείται στην εστίαση

Advertisement
Μικρά, αλλά σημαντικά βήματα αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά του κορονοϊού έκανε η κυβέρνηση. Ποιο είναι το επόμενο μέτρο που θα αρθεί στην εστίαση. Τι θα γίνει με τα γήπεδα.

Αν και οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα παραμένουν πολύ υψηλοί, με 100 συμπολίτες μας να χάνονται σε καθημερινή βάση, ωστόσο τα κρούσματα φαίνεται να μειώνονται σταδιακά, εμπνέοντας αισιοδοξία για αποκλιμάκωση της πανδημίας. Συνυπολογίζοντας και τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία έχει μικρότερη νοσηρότητα, αλλά μεταδίδεται ταχύτατα, η κυβέρνηση φαίνεται πως κλίνει προς την άρση περισσότερων περιορισμών, μιας κανένα μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό απέναντί της.

Με βάση αυτά τα δεδομένα το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει την πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων. Στα μέσα της εβδομάδας οι εμπειρογνώμονες του υπ. Υγείας θα καθίσουν στον τραπέζι και θα εξετάσουν ακόμα και την πλήρη απελευθέρωσης της διασκέδασης.

Αυτό σημαίνει πως το επόμενο μέτρο που θα αρθεί είναι ο περιορισμός των ορθίων στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, τα οποία λειτουργούν πλέον χωρίς ωράριο και με μουσική.

Advertisement

Ενώ, επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα των γηπέδων, όπου όλα δείχνουν πως θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλάθλων, το ποσοστό των οποίων έχει παραμείνει στο 10% της χωρητικότητας των σταδίων.

Το σύνθημα για την πλήρη κατάργηση των μέτρων, έδωσε χθες και ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης λέγοντας πως,

«από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα, αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό, τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στην Ελλάδα τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση.

Advertisement

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement