Πότε θα έρθει το τέλος της μάσκας – Οι προβλέψεις

Advertisement

Έχοντας φτάσει σχεδόν στο ήμισυ του χειμώνα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανυπομονούν να «ξεφορτωθούν» τις μάσκες, οι οποίες τους συνοδεύουν στις περισσότερες δραστηριότητές τους.

Μπορεί οι σκληροί δείκτες της πανδημίας να παραμένουν στο «κόκκινο», ωστόσο, η συζήτηση για την επιστροφή στην κανονικότητα παραμένει ανοιχτή. Πότε θα χαλαρώσουν κι άλλο τα μέτρα, πότε θα κατεβάσουμε τις μάσκες, είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν αρκετό κόσμο.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (4/2) στο MEGA, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, μεταφέροντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της για την εξέλιξή της. Αναφερόμενη δε, στις μάσκες είπε πως αυτές θα βγουν μετά το Πάσχα.

Advertisement

«Οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι και οι ασθενείς ΜΕΘ, θα αργήσουν να μειωθούν, γιατί όταν είσαι στη μονάδα και έχεις τις επιπλοκές σου, είναι δύσκολο να πάρεις εξιτήριο. Σιγά σιγά με αργούς ρυθμούς σταδιακά θα γίνει αυτό. Οι περιορισμοί για τις μάσκες θα πάνε μετά το Πάσχα, από Ιούνιο και μετά, εάν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Εάν αυτή τη στιγμή, που έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην εστίαση, θα πάμε με το σκεπτικό να φάμε και να διασκεδάσουμε, πάντα με προσοχή».

Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν η κυρία Παγώνη είχε αναφερθεί ξανά στο θέμα μάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τότε είχε πει πως «στη δουλειά μας θα τη φορέσουμε ακόμα. Μην αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε, στόχος είναι μπροστά, και όχι πίσω». Ενώ και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, είχε ανα φέρει πως μέχρι τα μέσα της άνοιξης θα παραμείνουμε με αυτές, υπογραμμίζοντας πως είναι αδιανόητο σε κλειστούς χώρους να βγουν. «Σε εξωτερικούς χώρους είναι πιθανό να βγουν προς τα τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη», είπε.

Πόσοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν να αρρωστήσουν βαριά

Σχετικά με την 3η δόση του εμβολίου η κ. Παγώνη δήλωσε πως, «οι μελέτες έχουν γίνει, οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν την 3η δόση και ειδικά οι άνω των 60 ετών και δη εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την δική μας περίπτωση στην Ελλάδα, με τις άλλες χώρες. Η κάθε χώρα βρίσκεται σε άλλο στάδιο της πανδημίας».

Advertisement

Επίσης, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «είναι αρκετοί ανεμβολίαστοι, αργούν οι ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία, γιατί έχουν ένα άλλο σκεπτικό, ότι θα κάτσουν σπίτι και θα αναρρώσουν. Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι άνω των 60, με υποκείμενα που κάνουν τις επιπλοκές ειδικά με τη “Δέλτα”, η οποία μπορεί να μην είναι επιθετική όσο η “Όμικρον” και οι υποπαραλλαγές, η “Δέλτα” είναι μία δύσκολη παραλλαγή, προκαλεί πνευμονίες. Οι 300.000 ανεμβολίαστοι, όπως και εκείνοι που έχουν κάνει τη μία ή τις δύο δόσεις, μπορεί να αρρωστήσουν πολύ βαριά».

«Καμπανάκι» για ενίσχυση των νοσοκομείων

«Το υγειονομικό προσωπικό είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν κάθε περίπτωση που φτάνει. Η περαιτέρω ενίσχυση αλλά και η χρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι σημαντική και απαραίτητη», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement