Ακρίβεια: Πετρέλαιο θέρμανσης σε… μπιτόνια – Προμήθειες σε μικρές ποσότητες λόγω απαγορευτικών τιμών

Advertisement

Πετρέλαιο θέρμανσης ακόμα σε… μπιτόνια παίρνουν αρκετοί καταναλωτές από τα πρατήρια καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα για να ζεσταθούν, αφού πωλούνται πολύ πάνω από το 1,20 ευρώ το λίτρο.

«Εδώ βλέπω ότι τα παλιά χρόνια, έρχονταν ελάχιστοι πελάτες και έπαιρνα μπιτόνια πετρέλαιο, και τώρα η καθημερινότητά μας είναι να πουλάμε 10 και 20 ευρώ πετρέλαιο σε μπιτονάκια. Μπορούν να ζεσταθούν; Ανάβουν τα καλοριφέρ 3 ώρες τη μέρα max.», ανέφερε ο πρατηριούχος στην Κομοτηνή Γιώργος Τζαμπαζλής, πρατηριούχος στην Κομοτηνή περιγράφοντας την κατάσταση.

Με τις τιμές και στη βενζίνη να σπάνε καθημερινά κάθε ρεκόρ, η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Advertisement

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, o υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κι άλλες παρεμβάσεις, αφήνοντας ανοιχτά το θέμα των παρεμβάσεων ακόμα και στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης που επιβάλλονται στα ενεργειακά προϊόντα.

Σε τιμές ρεκόρ η βενζίνη

Στα 1,84 ευρώ το λίτρο που είναι η μέση τιμή της βενζίνης, μόνο ο Ειδικός Φόρος είναι 70 λεπτά. Αν μειωνόταν κατά 20% η τιμή της αμόλυβδης θα έπεφτε στο 1 ευρώ και 70 λεπτά. Αν μειωνόταν κατά 30% θα έφτανε στα 1,63 ευρώ το λίτρο.

«Μου χρειάζεται το αυτοκίνητο εμένα, γιατί πηγαίνω λόγω του κορονοϊού. Μπορεί να δίνω 20 ευρώ την εβδομάδα», εξηγεί καταναλωτής.

Advertisement

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος δηλώνει ότι «έχουμε χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν, η Ελλάδα είναι στις χειρότερες θέσεις στο κόστος ενέργειας».

Φωτιά οι τιμές και στα τρόφιμα

Την ίδια ώρα, καίνε οι τιμές και στα τρόφιμα, με τους καταναλωτές να βλέπουν κάθε εβδομάδα αυξήσεις στις τιμές.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανέβει οι τιμές σε αλεύρι, τυριά, αλλαντικά, γάλα, ζυμαρικά, λάδι και απορρυπαντικά, με την κυβέρνηση να σκέφτεται ακόμα και τη μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη ανάγκης.

  Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement