Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο των τριών ορειβατών

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΧΙΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΙΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ (EUROKINISSI/ ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ)
Advertisement

Το φως της δημοσιότητας είδε η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα.

Η Αγγελική Τζιόλα διαπίστωσε πολλαπλές κακώσεις σε λεκάνη, αυχένα και θώρακα και στις τρεις σορούς, που είναι τραύματα συμβατά με πτώση από πολύ μεγάλο ύψος, σύμφωνα με τo STAR.

Ακόμη δεν μπορεί να τεκμηριωθεί εάν ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος, καθώς θα χρειαστούν κι άλλες εξετάσεις, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως δίπλα τους υπήρχαν μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Advertisement

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο θάνατός τους προήλθε από χιονοστιβάδα ή αν έπεσε ένα τμήμα «ταβανιού» (μεγάλο κομμάτι χιονιού) που τους παρέσυρε και τους έριξε στο κενό.

Ωστόσο, η ΕΡΤ μετέδωσε πως η αιτία της τραγωδίας φαίνεται να ήταν κατάρρευση παγοσκεπής, που τους καταπλάκωσε.

«Δυστυχώς, τη συγκεκριμένη χιονοστοιβάδα την προκάλεσαν μόνοι τους. Το σημείο εκεί ήταν επικίνδυνο, είχε και από κάτω γκρεμό γύρω στα 100 μέτρα οπότε δεν είχαν ελπίδες» τόνισε ο οδηγός βουνού Γιώργος Βουτυρόπουλος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Advertisement

H επιχείρηση των αρμοδίων διήρκεσε οκτώ ώρες: τρεις ώρες να προσεγγίσουν το σημείο και άλλες πέντε για να ανασύρουν τις σορούς.

Ήταν μία πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς οι πυροσβέστες πήγαιναν βήμα – βήμα για να φύγουν και οι ίδιοι από το σημείο που είχαν κατακρημνιστεί οι τρεις αναρριχητές.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement