Αγίου Βαλεντίνου: Ανατροπή φέτος με τα δώρα, διπλάσιες τιμές για λουλούδια

Advertisement
«Πονοκέφαλος» και για τους ερωτευμένους το κόστος στα καύσιμα, αφού ήδη στη Βρετανία οι τιμές ενόψει Αγίου Βαλεντίνου έχουν ανέβει οι τιμές κατά 50%!

Φέτος, μια ανθοδέσμη στην αγαπημένη ή τον αγαπημένο σας για του Αγίου Βαλεντίνου μάλλον θα σας κοστίσει περισσότερο. Η περίφημη «γιορτή των ερωτευμένων» είναι τη Δευτέρα, αλλά μάλλον θα πρέπει να στραφείτε αλλού για τα καθιερωμένα συμβολικά δώρα.

Η έλλειψη φρέσκων λουλουδιών έχει οδηγήσει σε διπλασιασμό των τιμών μέσα σε έναν χρόνο, ενώ οι Βρετανοί προειδοποιούν για ελλείψεις φέτος σε τριαντάφυλλα.

Ο λόγος; Οι «καυτές» τιμές της ενέργειας επηρεάζουν το κόστος των καλλιεργητών στην Ολλανδία, από όπου και εισάγονται τα περισσότερα λουλούδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ορισμένοι ανθοπώλες έχουν απορρίψει τελείως τα κόκκινα τριαντάφυλλα και στρέφονται σε εναλλακτικές προτάσεις. Ενδεικτικά, οι τιμές κυμαίνονται στα περίπου 48 ευρώ (40 λίρες), από 24 ευρώ πέρσι (20 λίρες).

Ιδιοκτήτης γνωστού ανθοπωλείου στο Ντάγκεναμ, είπε:

«Ξυπνήσαμε με ένα email που έλεγε ότι οι καλλιεργητές σταματούσαν την παραγωγή λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το πρόβλημα είναι ότι η ζήτηση συνεχίζεται, αλλά η προσφορά δεν υπάρχει.

Ορισμένοι καλλιεργητές στην Ολλανδία δεν άντεξαν οικονομικά να λειτουργήσουν τα θερμοκήπια για την καλλιέργεια κόκκινων τριαντάφυλλων, τα οποία απαιτούν πολλή θερμότητα τον χειμώνα.

Advertisement

Αλλά και οι καθυστερήσεις αποστολής και οι λιγότερες πτήσεις σημαίνουν επίσης λιγότερα λουλούδια για εισαγωγή.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο του Αγίου Βαλεντίνου πωλούνται 250 εκατομμύρια λουλούδια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement