Δολοφονία Άλκη: Στα χέρια των ελληνικών Αρχών ο 20χρονος Αλβανός από ώρα σε ώρα

Advertisement

Από ώρα σε ώρα στα χέρια των ελληνικών Αρχών θα βρίσκεται ο 20χρονος Αλβανός που εμπλέκεται στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 20χρονος που έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να δικαστεί στην Ελλάδα, μετά από άτυπη συνεννόηση των Αρχών της Ελλάδας και της Αλβανίας θα πάει στην Κρυσταλλοπηγή για να παραδοθεί.

Αναλυτικότερα, ο νεαρός θα αφεθεί ελεύθερος από τις αλβανικές Αρχές για να παραδοθεί στις ελληνικές.

Advertisement

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 20χρονος προτιμά, αν τυχόν καταδικαστεί, να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα. «Δεν θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην Αλβανία», έγινε γνωστό από το ίδιο ρεπορτάζ.

Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Με βάση το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 20χρονος θα αφεθεί ελεύθερος από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται και πιθανώς και με αστυνομική συνοδεία να οδηγηθεί μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Να τονίσουμε ότι το πρώτο ελληνικό αστυνομικό τμήμα είναι εκείνο που βρίσκεται στον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Το θρίλερ με την παράδοση

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου ο 20χρονος που κατηγορείται ότι πήρε μέρος στην επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία του Άλκη.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι μετά τη θανατηφόρα επίθεση των δραστών στους φιλάθλους του Άρη, ο νεαρός διέφυγε στην Αλβανία.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες και ρεπορτάζ για την παράδοση του 20χρονου.

Την παράδοσή του είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα σήμερα, με δηλώσεις του, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος.

Advertisement

«Εδώ και μία ώρα περίπου, ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Όπως σημείωσε για την εξέλιξη αυτή είχε ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Σε συνεννόηση με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης

Ο Παρασκευάς Σπυράτος μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης στο MEGA όπου, ανάμεσα σε άλλα, υπογράμμισε ότι η παράδοση του 20χρονου στις αλβανικές Αρχές έγινε σε συνεννόηση με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να παραδοθεί από την Τετάρτη.

Advertisement

Ο δικηγόρος του 20χρονου υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να είχε παραδοθεί στο ελληνικό φυλάκιο στην Κρυσταλλοπηγή και γι’ αυτό έγινε και η σύλληψή του από τις αλβανικές Αρχές.

«Δεν είναι στο χέρι του» πότε θα έρθει στην Ελλάδα, είπε ο δικηγόρος, είναι «θέμα των αλβανικών Αρχών».

Ποιος είναι ο 20χρονος

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο, και έχει στο πόδι ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του «Δικεφάλου του Βορρά», δηλαδή το 1926.

Advertisement

Είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια.

Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement