Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Απολογείται τη Δευτέρα ο 20χρονος που είχε διαφύγει

Advertisement

Κλείνει ο κύκλος των απολογιών για τους έντεκα συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη με την απολογία, τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, του 20χρονου που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές. Ήδη, μετά τις απολογίες τους, έχουν προφυλακιστεί οι δέκα από τους συλληφθέντες, και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον 20χρονο μαθητή ο οποίος, λίγες ώρες μετά το φονικό, ταξίδεψε προς την Αλβανία, από την οποία κατάγεται ενώ, τρεις μέρες αργότερα, αποφάσισε να παραδοθεί και το έκανε στον τελωνειακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Χρήστος Νικολαΐδης στο κεντρικό δελτίο του Open, ο 20χρονος κατηγορούμενος αναμένεται να προσπαθήσει να διαχωρίσει τον εαυτό του από τον κύκλο των δραστών του φονικού του 19χρονου Άλκη. Άλλωστε αυτό το βλέπουμε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Κανείς από όσους απολογήθηκαν δεν ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας, αφού οι συλληφθέντες μεταθέτουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Το DNA στο δρεπάνι θα δείξει τον δράστη

Περισσότερο φως αναμένουμε από την εξέταση του DNA που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες, όπως επίσης και από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία θα δείξει ακριβώς ποιος χρησιμοποίησε ποιο όπλο και με ποιο τρόπο αφού, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές, όλα αυτά αφήνουν ίχνη. Άλλωστε, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές έχουν τα μέσα να διαπιστώσουν επακριβώς τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

Advertisement

Αλληλοκαρφώνονται οι συλληφθέντες

Δεκατρείς ημέρες μετά την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη και οι αρχές ακόμη αναζητούν τον 12 εμπλεκόμενο στο στυγερό έγκλημα.

Ο εμπλεκόμενος που διαφεύγει της σύλληψης οδηγούσε το γκρι Polo. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN, δύο από τους συλληφθέντες, έδωσαν στις αρχές μόνο το όνομά του, κατονομάζοντάς τον ως «Ντίνο». Όλοι οι υπόλοιποι κατέθεσαν πως δεν τον γνώριζαν.

Ο «Ντίνος», σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας δεν κατέβηκε ποτέ από το αυτοκίνητο, αλλά μετέφερε με το αυτοκίνητό του 3 από τους δράστες στο σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πληροφορίες του OPEN τις τελευταίες ώρες στενεύει ο κλοιός της αστυνομίας γύρω από το συγκεκριμένο άτομο.

Advertisement

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις αρχές την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπο κατηγορούμενοι που έχουν προφυλακιστεί, συνεχίζουν το γαϊτανάκι των ευθυνών, υποδεικνύοντας ο ένας τον άλλον ως δράστη.

Ο 21χρονος με τα αρχικά Γ.Κ. έδειξε ως υπεύθυνο τον επονομαζόμενο ως «Αθηναίο». Ο «Αθηναίος» από την πλευρά του, παραδέχτηκε πως μαχαίρωσε ένα άτομο, αλλά δεν θυμάται ποιο και δείχνει τον Γ.Κ. γιατί αυτός κρατούσε το δρεπάνι. Τον Γ.Κ. δείχνει και ο 20χρονος που είχε καταφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε. Οι υπόλοιποι καταθέτουν πως δεν είδαν, δεν ξέρουν και δεν κατάλαβαν…

Τι έδειξε η εξέταση DNA

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των εργαστηρίων που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Ράδιο Θεσσαλονίκη», γενετικό υλικό του αδικοχαμένου νέου βρέθηκε τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στη λαβή του. Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματα είτε προσπάθησε να το πάρει από τον 21χρονο την ώρα της επίθεσης, είτε το πήρε από το έδαφος και το πέταξε στη θέση που τελικά εντοπίστηκε.

Advertisement

Σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα στο πατάκι του αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες το DNA του άγνωστου μέχρι στιγμής συμμετέχοντα στην επίθεση που όπως ανέφερε ένας από τους συλληφθέντες ονομάζεται «Ντίνος», για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών.

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, μαύρου Renault Clio, υποστήριξε ότι κατέβηκε από το αυτοκίνητο αλλά όταν έφτασε είχε τελειώσει το συμβάν και έτσι ξαναγύρισε πίσω σε αυτό. Δεύτερος απολογήθηκε ο 23χρονος συνεπιβάτης στο μαύρο Renault Clio ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κατέβηκε από το αυτοκίνητο αλλά κινήθηκε περιμετρικά του Renault Clio. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος.

Μεταξύ των τεσσάρων ήταν και ο 25χρονος «Αθηναίος», τον οποίο υπέδειξε ως τον δολοφόνο του Άλκη μέσω της κατάθεσής του ο 21χρονος «ποδοσφαιριστής». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος «Αθηναίος» φέρεται να κατέθεσε πως δεν έχει καμία σχέση με τα χτυπήματα στον Άλκη.

Advertisement

Νωρίτερα προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια o 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του- ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το προηγούμενο 24ωρο στην ΕΛ.ΑΣ., στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Την Πέμπτη, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις πολύωρες απολογίες τους ακόμη τρεις κατηγορούμενοι. Παρά τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον Άλκη, στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τα φονικά χτυπήματα στον 19χρονο.

Όλοι τους παραδέχονται ότι συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο, κανένας ωστόσο δεν ομολογεί ότι τον μαχαίρωσε. Η αναφορά της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι ο Άλκης χτυπήθηκε από τουλάχιστον τρία άτομα.

Advertisement

Αναφορικά με τον 20χρονο που είχε διαφύγει στην Αλβανία μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή  ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement