Ημέρα τελικού για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Advertisement

Ο Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του τουρνουά του Ρότερνταμ, που θα διεξαχθεί σήμερα (13/02, 16:30). Ο Καναδός τενίστας μετά από μία εντυπωσιακή ανατροπή επικράτησε στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-2) του Ρώσου, Αντρέι Ρούμπλεφ, δείχνιοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι δύο τενίστες συναντήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο (21/08) στο Western & Southern Open στο Σινσενάτι, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει με 6-2, 5-7, 6-1 του Αλιασίμ, φτάνοντας στους ημιτελικούς του τουρνουά. Στο παρελθόν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 7 φορές με το νο4 της παγκόσμιας κατάταξης να προηγείται με 5-2 επί του νο9 της ATP.

Τελευταία φορά που είχε ηττηθεί ο Τσιτσιπάς από τον Αλιασίμ ήταν το 2019 στο Λονδίνο (7-5, 6-2).

Advertisement

Αρκετά χιλιόμετρα ανατολικότερα και μία ώρα νωρίτερα (15:30), η Μαρία Σάκκαρη θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, με αντίπαλο την Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ. Στον (χρονικά) δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, η Κονταβέιτ επιβλήθηκε στα δύο σετ (6-3, 6-4) της Λετονής Γελένα Οσταπένκο και θα αντιμετωπίσει την Ελληνίδα, με την οποία είναι πολύ καλές φίλες.

Στο πρώτο σετ η Οσταπένκο ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε 3-0 με break απέναντι στην Εσθονή, αλλά στη συνέχεια «εξαφανίστηκε» από το court!

Η Κονταβέιτ κέρδισε τα επόμενα έξι games (!) κι έφτασε στο 1-0 σετ. Στη συνέχεια έκανε break στο δεύτερο game για το 2-0, προηγήθηκε 3-1 και η Οσταπένκο ισοφάρισε σε 3-3 και 4-4, αλλά μέχρι εκεί…

Advertisement

Οσον αφορά στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία είναι Νο 1 στο ταμπλό και βρίσκεται στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης στην WTA, επικράτησε στον -χρονικά- πρώτο ημιτελικό της Ρουμάνας Ιρίνα Μπέγκου (Νο 56 στον κόσμο) με 6-4, 6-7(4), 6-4.

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement