Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0: Εμβιλά και άντε γεια!

Advertisement

Με πρωταγωνιστή τον Γιαν Εμβιλά, ο οποίος στο 85’ «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Ενωσης στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 23η αγωνιστική της Super League.

Η κλάση, η εμπειρία και η ποιότητα των Ερυθρόλευκων έκανε τη διαφορά, με τον Εμβιλά να σκοράρει λίγο πριν το φινάλε και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Με αυτό το τρίποντο οι Πειραιώτες έφτασαν τους 56 βαθμούς σε 22 παιχνίδια και παρέμειναν στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ αύξησαν τη διαφορά από τους Κιτρινόμαυρους στους 17.

Advertisement

Οι πρωταθλητές ξεπέρασαν το εμπόδιο της ΑΕΚ και με την ψυχολογία στα ύψη επικεντρώνονται πλέον στο πρώτο παιχνίδι με την Αταλάντα (17/2) για τον έξτρα γύρο του Europa League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Μανωλά και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μαντί Καμαρά, Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά στα δύο άκρα και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Τσιντώτα στο τέρμα και τους Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην άμυνα. Οι Σιμόες και Σιμάνσκι ήταν στα χαφ, με τους Άμραμπατ, Γκαρσία και Τσούμπερ στην τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Δοκάρι ο Μαντί Καμαρά

Μετά τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, με τους Πειραιώτες στο 7’ και στο 10’ να απειλούν με τους Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά.

Advertisement

Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Ελληνα μέσου έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στη δεύτερη το σουτ του Αφρικανού κόντραρε στο πόδι του Χατζισαφί και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του «κιτρινόμαυρου» τερματοφύλακα.

Το πρώτο μέρος είχε λιγοστές φάσεις, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει τα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ και την Ενωση να περιμένει για να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 25’ ο Μασούρας σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Εξι λεπτά αργότερα ο Τικίνιο Σοάρες σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Βατσλίκ με στημένες φάσεις και κόρνερ, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν σωστές τοποθετήσεις και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τις εκτελέσεις των φιλοξενούμενων. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 0-0.

Advertisement

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ονιεκούρου να παίρνει τη θέση του Μαντί Καμαρά.

Στο 52’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Τικίνιο. Ο Λαλά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Στο 57’ η ΑΕΚ απάντησε με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά την κεφαλιά του Μανωλά, σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βατσλίκ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Οκτώ λεπτά αργότερα παραλίγο η Ενωση να ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ του Μανωλά. Ο έμπειρος σέντερ μπακ δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Βατσλίκ, ο οποίος είχε βγει από την εστία του για να μπλοκάρει, έβαλε το πόδι του, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά με τα φάλτσα που είχε πάρει χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Advertisement

Η ΑΕΚ είχε ανεβάσει ψηλά τις γραμμές της και ασκούσε ασφυκτική πίεση στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, με τους γηπεδούχους να κάνουν αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου. Οι Κιτρινόμαυροι έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν στην κόντρα, αλλά χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Στο 68’ ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα και στο 80’ τους Ελ Αραμπί και Καρβάλιο αντί των Τικίνιο και Μπουχαλάκη.

Εδωσε τη λύση ο Εμβιλά!

Οι Ερυθρόλευκοι στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασαν την πίεσή τους και στο 84’ άγγιξαν το γκολ με τον Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ.

Ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε και ο Γιαν Εμβιλά με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για τα 1-0. Ο Γάλλος βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, σούταρε, ο Τσιντώτας απέκρουσε, αλλά ο έμπειρος άσος από κοντά έκανε το 1-0!

Advertisement

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης μάλιστα ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε τετ α τετ τον Ονιεκούρου, ο Νιγηριανός σούταρε απέναντι από τον Τσιντώτα, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε σε κόρνερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46′ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80′ Καρβάλιο), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότας, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι (88′ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (81′ Γέφτιτς).

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement