Δίκη Τοπαλούδη: Έβαλαν στο αρχείο καταγγελία για δολοφονία γυναίκας στο ίδιο σπίτι με την Ελένη 9 χρόνια πριν

Advertisement
Κατά αποκλειστικότητα το iEidiseis φέρνει στο φως μια νέα καταγγελία για δολοφονία στο ίδιο σπίτι με την Ελένη Τοπαλούδη.

Μιά νέα, άγνωστη και αθέατη πτυχή της υπόθεσης της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, που αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, αποκαλύπτει το iEidiseis.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στη Δικαιοσύνη οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης και Κούλα, 18 ημέρες μετά το βιασμό και τη δολοφονία του παιδιού τους, στις 28 Νοεμβρίου 2018, από τον 22χρονο Ροδίτη Μανώλη Κούκουρα και τον 19χρονου Αλβανό Αλέξανδρο Λουτσάι, στη Ρόδο, έλαβαν μήνυμα στο Facebοok από άγνωστη γυναίκα, Ρωσικής καταγωγής, η οποία ισχυριζόταν ότι, στο ίδιο σπίτι στην περιοχή Πεύκους, που δολοφονήθηκε το παιδί τους, είχε δολοφονηθεί και μιά άλλη γυναίκα, το 2009!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το ζεύγος Τοπαλούδη, η άγνωστη, Ρωσικής καταγωγής, η οποία στο προφίλ της στο facebook εμφανιζόταν με το όνομα Elena Zamud……a (τα στοιχεία στη διάθεση μας), επικοινώνησε στο facebook, με τους γονείς της φοιτήτριας καταγγέλλοντας τότε ότι, «πριν από 9 χρόνια, έγινε το ίδιο πράγμα με τη μητέρα της».

Advertisement

Συγκεκριμένα, στις 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 22.18 το βράδυ, τους εστάλη μήνυμα, που έγραφε σε σπαστά ελληνικά και λατινικούς χαρακτήρες, τα παρακάτω (σε μετάφραση):

«Καλησπέρα σας. συγγνώμη που σας ενοχλώ. απλά ήθελα να πω ότι, στη Πεύκους στο σπίτι Κούκουρας 9 χρόνια πριν έχει γίνει τα ίδια πράγμα με τη μητέρα μου. ακριβως τα ίδια δολοφονιο. δεν βρήκα άκρη. αυτοί πληρώσανε πολλά χρήμα για να το κρίψουνε. όλη την ψυχή μου μαζί σας. πιστεύω αυτή φορά να παει στη φυλακή, για μιά ζωή. Καλή δύναμη και μεγάλη τύχη για σας. Ο θεός είναι μεγάλος».

fb1

Advertisement

Από τα στοιχεία, που έχει στη διάθεση της η Δικαιοσύνη, προκύπτει ότι, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, δεν απάντησαν αμέσως, ούτε έψαξαν τότε την άγνωστη γυναίκα.

Εξάλλου είχε ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία, γιά υβριστικά μηνύματα, που είχαν σταλεί από αγνώστους στο κινητό τηλέφωνο της Ελένης Τοπαλούδη, μετά τη δολοφονία της.

Περίπου ένα χρόνο αργότερα και παραπάνω, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη έστειλαν μήνυμα στην άγνωστη με το όνομα Elena Zamud…….a, ζητώντας της κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Advertisement

Αυτό έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2020, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτόδικο δικαστήριο, γιά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, όπου, όπως φαίνεται και στη φωτό, οι γονείς της Ελένης Γιάννης και Κούλα Τοπαλούδη, απαντάνε μέσω facebook στην άγνωστη γυναίκα, ζητώντας της να στείλει τηλέφωνο επικοινωνίας της, επισημαίνοντας της ότι, το χρειάζονται γιά το δικαστήριο.

fb2

Οπως προκύπτει, απάντηση δεν έλαβαν ποτέ, γι΄αυτό και στις 7 Φεβρουαρίου 2020, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη, γιά τη δολοφονία της Ελένης, οι γονείς της προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, όπου παρέδωσαν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που είχαν στα χέρια τους.

Advertisement

Το ζεύγος Τοπαλούδη απέστειλε με φαξ, στην τότε εποπτεύουσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, τα μηνύματα που είχαν λάβει από την άγνωστη.

eis1

Η ανώτατη εισαγγελέας ως αρμόδια, γιά θέματα διαδικτύου, παρήγγειλε άμεσα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έστειλε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπως όφειλε.

Advertisement

Ο τότε προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, μελέτησε τα στοιχεία και παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Μιχαήλ Μιχαλόπουλο.

Στις 27 Μαίου 2020 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μιχαήλ Μιχαλόπουλος, διαβιβάζει τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με παραγγελία, να διερευνηθεί η καταγγελία μέσω facebook.

Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία σε πταισματοδίκη, να διερευνήσει την υπόθεση, που κατήγγειλαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, περί διάπραξης ανθρωποκτονίας σε βάρος άγνωστης γυναίκας.

Advertisement

Η πταισματοδίκης κάλεσε τους γονείς Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι προσήλθαν και κατέθεσαν ότι, ακριβώς συνέβη, με την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους.

Ταυτόχρονα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε από το Facebook στοιχεία, γιά το προφίλ της άγνωστης Elena Zamud……a.

Οπως προκύπτει στο facebook, το προφίλ της η γυναίκα αυτής εμφανίζεται ενεργό, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2017, που έχει κάνει την τελευταία της ανάρτηση.

Advertisement

Το προφίλ της, είναι γεμάτο με 251 φωτογραφίες της, που ξεκινάνε να δημοσιεύονται από τις 14 Ιουλίου 2009, μέχρι τις 2 Ιουνίου 2016, όπου ποζάρει με ένα αγοράκι.

Είναι και η τελευταία φωτογραφία, που αναρτά.

Η πρώτη φωτό:

r1+

Και η τελευταία φωτο, που είναι και η φωτο του προφίλ της:

Advertisement

r2

Μεσολαβούν 249 ακόμη φωτο, όπως:

r3

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 η δικογραφία έφυγε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επέστρεψε στον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Μιχαήλ Μιχαλόπουλο.

Παραμένει άγνωστο το υλικό, που συγκεντρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Advertisement

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 ο αντεισαγγελέας κ. Μιχαλόπουλος άσκησε ποινική δίωξη, κατ΄αγνώστου δράστη.

Οχι όμως γιά ανθρωποκτονία.

Παραμένει αδιευκρίνιστο, εάν το ενδεχόμενο αυτό διερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη.

Δεν προκύπτει δηλαδή, εάν εστάλη παραγγελία από τον εισαγγελέα Αθήνας, στον Εισαγγελέα Ρόδου, ζητώντας διερεύνηση της καταγγελίας περι δολοφονίας.

Advertisement

Αυτό, που προκύπτει είναι ότι, η Δικαιοσύνη θεώρησε ψευδή την καταγγελία περί ανθρωποκτονίας, χωρίς να γνωρίζουμε εάν τη διερεύνησε.

Και με βάση αυτή την αντίληψη, άσκησε ποινική δίωξη, γιά ψευδή καταγγελία και συγκεκριμένα γιά παραβίαση του άρθρου 230 ΠΚ, που ορίζει ότι:

«Όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».

Η δίωξη, που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στρέφεται κατ΄αγνώστου, αφού η γυναίκα, που φέρεται ότι, έστειλε το μήνυμα, δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Με αποτέλεσμα, η δικογραφία, που σχηματίστηκε εναντίοντης, να καταλήξει στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Γιάννη Τοπαλούδη, ο οποίος επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω, λέγοντας:

«Eμείς ενημερώσαμε τη Δικαιοσύνη, όπως είχαμε καθήκον να κάνουμε. Εκτοτε κανένας δεν μας ενημέρωσε, τι απέγινε η καταγγελία μας, εάν έγινε ή δεν έγινε έρευνα. Θεωρήσαμε ότι, ήταν καθήκον μας να δώσουμε τα μηνύματα στη Δικαιοσύνη και αυτό κάναμε».

Σήμερα, δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι δράστες τη δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές της ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.
Το προηγούμενο βράδυ οι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λούτσαϊ ζήτησαν από την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο. Η ίδια ακολούθησε τους δύο άντρες, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή, κάτι που οδήγησε σε βίαιη αντίδραση των δραστών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη, η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε ομαδικώς.

Εν συνεχεία δέχθηκε επίθεση με σιδερένιο αντικείμενο και έχασε τις αισθήσεις της, κάτι που οδήγησε τους δύο άντρες να μεταφέρουν το σώμα της στη παραλία σε κοντινή περιοχή και να την πετάξουν στη θάλασσα. Με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον ιατροδικαστή έγινε γνωστό ότι η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ακόμα ζωντανή.Το θύμα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι που «ήταν πολύ βαρύ και προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία», κατάθεσε ο ιατροδικαστής.

Ύστερα από πτώση σε βράχια, που προκάλεσαν οι δύο άντρες, έχασε εντελώς τις αισθήσεις της λόγω σοβαρού τραύματος και πνίγηκε στη θάλασσα. Στο αυτοκίνητο του 21χρονου βρέθηκε DNA υλικό της φοιτήτριας.

Οι δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές ύστερα από εξέταση οπτικοακουστικού υλικού και DNA, που οδήγησε στον εντοπισμό τους στις 5 Δεκεμβρίου 2018.

Αρχικά, και οι δύο νεαροί ομολόγησαν τις πράξεις τους. Ο Αλέξανδρος Λούτσαϊ στη κατάθεση του στις 5 Δεκεμβρίου 2018 ανέφερε ότι η Ελένη Τοπαλούδη βασανίστηκε στο σπίτι και παρακάλεσε τους δύο δράστες να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, λίγο πριν τον θάνατο της.

Η ανακριτική διαδικασία διήρκησε συνολικά 10 μήνες, ενώ η δίκη των δύο κατηγορουμένων ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας οι δύο δράστες υπέπεσαν σε αντιφατικές καταθέσεις, ενώ επιχείρησαν να επιρρίψουν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Και οι δυο παρέμειναν κρατούμενοι, μέχρι την έναρξη της δίκης. Η συλλογή στοιχείων και ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισαν οριστικά στις 15 Ιουνίου 2019, ενώ η Δικαιοσύνη με τους ανακριτές να έχουν συλλέξει απαραίτητο υλικό και στοιχεία εν όψει της δίκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκησε σχεδόν 5 μήνες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Στις 15 Μαίου 2020, ανακοινώθηκαν οι ποινές της ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών στους δύο δράστες, που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού.

Μνημείο, η αγόρευση της εισαγγελέα κ. Δόγκα, που δήλωσε: «Είπα στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Έχω όμως δικογραφίες με παιδιά. Θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια. Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας».

Τον Ιούνιο του 2020 ο Αλέξανδρος Λούτσαϊ, καταδικάστηκε εκ νέου, για βιασμό 19χρονης ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε 4 ημέρες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η δίκη ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε τη καταδίκη του Αλέξανδρου Λούτσαϊ και ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement