Δήμος Αριστοτέλη: Πρόταση διακοπών σε 55άρηδες

Advertisement

«Έχοντας πιστέψει στις δυο όψεις, βουνό και θάλασσα, του Δήμου Αριστοτέλη αναδεικνύουμε για άλλη μια φορά τον καταπράσινο ορεινό μας όγκο, με τους μακεδονίτικους οικισμούς και δημιουργούμε μια πρόταση διακοπών που απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 55 ετών οι οποίοι επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία όλων των επιμέρους δράσεων που προσφέρει η περιοχή: Γαστρονομία, προσκυνήματα, περιπάτους, δρόμους του κρασιού και πάνω από όλα το περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να διεκδικήσει λίγες μέρες δημιουργικής ξεκούρασης.

Η πρόταση περιλαμβάνει εξορμήσεις που αφορούν και τις 7 μέρες της εβδομάδας στον τόπο που γέννησε τον οικουμενικό φιλόσοφο Αριστοτέλη και που αποτελεί την πύλη εισόδου για το παγκόσμιο σύμβολο της Ορθοδοξίας το Άγιον Όρος», δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλλιος Βαλιάνος, στο περιθώριο εκδήλωσης που μεταδόθηκε διαδικτυακά και έγινε στα γραφεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA και της Ομοσπονδίας FedHATTA.

Έχοντας ήδη αναδείξει πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού με τη δημιουργία προτάσεων για διάφορες ομάδες επισκεπτών, ο Δήμος Αριστοτέλη βάζει πλέον στο «κάδρο» και τους ταξιδιώτες άνω των 55 ετών. Αυτό έγινε με τη δημιουργία συγκεκριμένης πρότασης στην οποία συμμετέχουν οι επαγγελματίες των ορεινών οικισμών στους οποίους περιλαμβάνονται η Αρναία, ο Στανός, το Παλαιοχώρι, το Νεοχώρι, η Μεγάλη Παναγία, η Βαρβάρα, τα Στάγειρα, η Στρατονίκη, η Ολυμπιάδα και η παραλιακή Ουρανούπολη. Μάλιστα οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν θα φέρουν και το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί «55 plus».

Advertisement

Την εκδήλωση χαιρέτισε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη η οποία τόνισε ότι η ανάδειξη του ορεινού προορισμού αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου, στο πλαίσιο της στόχευσης για επέκταση της σεζόν. Άλλωστε, όπως τόνισε, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει καμπάνια για τον ορεινό τουρισμό. Η υφυπουργός συνεχάρη τον δήμο για την προσπάθεια ανάδειξης των διαφορετικών μορφών τουρισμού που εμπλουτίζουν το προϊόν της περιοχής και έκλεισε υπενθυμίζοντας πως το σύνθημα είναι «Ζήσε την Ελλάδα και τον χειμώνα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FedHATTA Λύσσανδρος Τσιλίδης δήλωσε ότι υπάρχει μακροχρόνια συνεργασία η οποία βελτιώνεται και εκσυγχρονίζεται προβάλλοντας ακόμη περισσότερο τον προορισμό. «Δεσμευόμαστε από επαγγελματικής πλευράς να προωθήσουμε αυτό το σπουδαίο έργο που έχει γίνει από τον αριστοτελικό δήμο, να τον αναδείξουμε στην ελληνική τουριστική ταξιδιωτική αγορά αλλά και στις ξένες αγορές προσελκύοντας επισκέπτες να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες, τη φύση, τη γαστρονομία, τον οινοτουρισμό κ.τ.λ. Όλες δηλαδή εκείνες τις ιδιαιτερότητες που είναι απαραίτητο εργαλείο δουλειάς και που πρέπει να γνωρίζουν οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες -και να αναδείξουμε ποιοι είναι οι προορισμοί που δεν γνωρίζουν μέχρι τώρα συμβάλλοντας στο όραμα της επέκτασης του τουρισμού στη χώρα ξεπερνώντας τη λογική του παραθεριστικού τουρισμού και μόνο. Το βάζουμε στην πλατφόρμα “ δώδεκα”. Στο πλαίσιο αυτό θα ζητήσουμε από ορισμένες αγορές να γνωρίσουν τον προορισμό με ταξίδια κινήτρων και εξοικείωσης», προσέθεσε.

«Ο ΗΑΤΤΑ θα προωθήσει την πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη για ένα χρόνο ενημερώνοντας τα μέλη του σε όλη την Ελλάδα. Ο ίδιος, ως τουριστικός πράκτορας, έχω πεισθεί να εντάξω τη διαδρομή στα προγράμματα της εταιρίας μου. Επειδή είμαι και λάτρης της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη, θεωρώ ότι οι επαγγελματίες χρειάζεται να πραγματοποιήσουν βιωματικά ταξίδια στην περιοχή, ώστε να τα προσφέρουν στη συνέχεια στους τελικούς πελάτες», τόνισε ο πρόεδρος του HATTA Νικόλας Κελαϊδίτης.

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement