Πάτρα: Ξεκινά η έρευνα για τους θανάτους των κοριτσιών – Στη διάθεση των Αρχών όλα τα σύγχρονα μέσα

Advertisement

«Με σεβασμό στην οικογένεια των τριών κοριτσιών και την τραγωδία που βιώνει, διακριτικά, θα γίνει έρευνα για να δούμε τα αίτια και τους παράγοντες που μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι στο χέρι των Αρχών, από την μία πλευρά και από την άλλη η ιατρική και η ιατροδικαστική υπηρεσία με σεβασμό και σιγή ιχθύος να βάλουν τα κομμάτια του παζλ αυτής της ιδιαίτερης περίπτωσης ώστε να αναδειχθεί το τι έχει γίνει», δήλωσε στην ΕΡΤ η εγκληματολόγος, Δέσποινα Σβουρδάκου.

Πρωτοφανής υπόθεση στα ελληνικά χρονικά

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Σβουρδάκου χαρακτήρισε τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα ως ένα «ανεπανάληπτο περιστατικό», που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Σύμφωνα με την εγκληματολόγο το Τμήμα Ανθρωποκτονιών σιγά σιγά συμπληρώνει το παζλ αυτής της υπόθεσης. «Είναι ανθρώπινο να ακούγονται διάφορα. Δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο να έχει συμβεί ξανά. Πρέπει να είμαστε δίπλα στην οικογένεια που βιώνει μία τραγωδία, πάντα με σεβασμό προς τους γονείς».

Advertisement

Περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτή τη φάση της διερεύνησης της υπόθεσης η κ. Σβουρδάκου είπε «ότι συλλέγεις διακριτικά τα στοιχεία και την σκυτάλη την δίνεις στην ιατρική και την ιατροδικαστική έρευνα. Η επιστήμη βγαίνει μπροστά και μέσα από τις καταθέσεις θα δούμε τι έχει γίνει, τα αίτια και τους παράγοντες και αν υπάρχει κάτι άλλο».

Ανέλαβε το Ανθρωποκτονιών γιατί είναι πιο έμπειρο

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Αττικής, εξήγησε γιατί ανέλαβε την υπόθεση των τριών κοριτσιών από την Πάτρα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα παρεμβαίνει «όπου υπάρχει θάνατος υπάρχει και ένα ενδεχόμενο εγκλήματος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν έχει εξασφαλίσει το αποτέλεσμα η παρουσία του. Πρέπει όλοι να εξασφαλίσουμε τις αποστάσεις εκείνες από το θέμα ώστε να αποδοθεί ο σεβασμός στην οικογένεια και στην έρευνα».

Advertisement

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Αττικής, «η βιβλιογραφία και η ιστορία είναι γεμάτη από εγκλήματα και θύματα και από γονείς παιδοκτόνους σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι απίθανο να έχει υπάρξει μία εγκληματική ενέργεια».

Ο ίδιος δηλώνει βέβαιος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς έχουν τεθεί στη διάθεση των Αρχών όλα τα σύγχρονα μέσα και τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών υπηρεσιών, μια και όπως επισήμανε «το Ανθρωποκτονιών πήγε εκεί γιατί είναι πιο έμπειρο».

Σεβασμός στην οικογένεια και στις προανακριτικές αρχές

Σχολιάζοντας τη φημολογία για τους ανεξήγητους θανάτους ο κ. Ντούμας είπε: «Πίσω από τα τρία ονόματα κρύβονται τρεις ψυχές. Από το θάνατο του δεύτερου παιδιού θα έπρεπε να κινηθούν υπόνοιες για την ύπαρξη ενός γονιδιακού προβλήματος ή την ύπαρξη και του ακραίου (σεναρίου) της εγκληματικής ενέργειας και να προλαμβάναμε το χειρότερο με το τρίτο παιδί. Οι ιατρικές αρχές θα έπρεπε να επιδείξουν περισσότερο ζήλο και να κινηθεί η διαδικασία πολύ νωρίτερα». Ο ίδιος τόνισε ότι «χρειάζεται υπομονή, αυτοσυγκράτηση και συνέπεια των λόγων. Σεβασμός στην οικογένεια και στις προανακριτικές αρχές».

Advertisement

Τώρα ξεκινάει η έρευνα για το θάνατο των τριών παιδιών

Στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης αναφέρθηκε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης: Δεν μπορούμε να μιλάμε για κατηγορούμενους ούτε για οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από το εξειδικευμένο τμήμα του Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα.

«Το στάδιο της έρευνας είναι συγκεκριμένο. Εφόσον γίνει η συλλογή των όποιων στοιχείων υπάρχουν θα δούμε αν υπάρχει η οποιαδήποτε ένδειξη σε οποιονδήποτε και αν ευθύνεται. Μιλάμε για την τραγωδία μίας οικογένειας όμως νομικά είναι σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο η όλη δικογραφία. Ουσιαστικά, τώρα ξεκινάει η έρευνα για να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και αν πρέπει να αποδοθούν», συμπλήρωσε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement