Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Οικειοποιείστε την αγορά εξοπλισμών που γίνεται με χρήματα του ελληνικού λαού

Advertisement

Σφοδρή επίθεσή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξεπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Σε μια χώρα που βρίσκεται σε ένα ασταθές περιβάλλον είναι ύβρις να κομπάζετε για εξοπλιστικές δαπάνες , είναι θράσος να κουνάτε σε εμάς το δάχτυλο επειδή δεν σαν δίνουμε λευκή επιταγή, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως «αφήνει απροστάτευτη την κοινωνία». «Επειδή σας άκουσα να κάνετε αναφορά στο κύμα της ακρίβειας, τα λέτε αυτά την ώρα που ψηφιζεται 7 δισ. εξοπλιστικες δαπανες της χωρας. Και χωρίς ούτε ένα ευρώ να μένει στην αμυντική βιομηχανία», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε ως σκανδαλώδη τη σύμβαση ύψους 2 δισε. ευρώ για το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Καλαμάτας.

«Φτιάχνετε κομματικό σποτάκι όπου αντί για το εθνόσημο βάζετε στα φτερά των αεροσκαφών το δικό σας έμβλημα. Λες και πληρώθηκαν από το δικό σας ταμείο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisement

«Στηρίζουμε σταθερά και με συνέπεια, τον εξοπλισμό της χώρας μας στη λογική της επαρκούς άμυνας και στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Και στο πλαίσιο αυτό υπερψηφίζουμε το πλαίσιο των φρεγατών, μια αγορά που προτεραιοποιήσαμε και διαπραγματευτήκαμε εμείς ως κυβέρνηση», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διευκρίνισε όμως ότι «ταυτόχρονα θεωρούμε απαράδεκτο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για συμμετοχή της βιομηχανίας στη ναυπήγηση των φρεγατών. Είναι απαράδεκτο πως έχει προβλεφθεί συντήρηση φρεγατών μόνο για τρία χρόνια, ενώ είναι απαράδεκτο πως δεν διασφαλίζεται μεταφορά τεχνογνωσίας για τις φρεγάτες»

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement