Θεσσαλονίκη: Φίλαθλοι των Άρη-ΠΑΟΚ θα γίνουν μια αγκαλιά για τον Άλκη σε σπορ καφέ της Θέρμης

Advertisement

Μήνυμα ενότητας και κατά της οπαδικής βίας στέλνει με μια συγκινητική πρωτοβουλία σπορ καφέ στη Θεσσαλονίκη, καλώντας φιλάθλους του ΠΑΟΚ και του Άρη να παρακολουθήσουν αγκαλιασμένοι στο κατάστημα την αναμέτρηση της Κυριακής, ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Μνήμες από τις αγνές κερκίδες με ανάμεικτους φιλάθλους επιθυμεί να ξυπνήσει το κατάστημα «Void», το οποίο στεγάζεται στην περιοχή της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Με τον θάνατο του Άλκη να έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, Κυριακή Αρχοντή εξηγεί στο ThessToday.gr την ανάγκη για ομοψυχία, ενότητα και ειρήνη μεταξύ των οπαδών.

«Με αφορμή τον θάνατο του Άλκη αυτή η εκδήλωση-ενέργεια γίνεται προς τιμήν του. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ενότητας στον αθλητισμό και κατά της οπαδικής βίας, κυρίως στο κοινό που παρακολουθεί ποδόσφαιρο», ανέφερε η κα Αρχοντή.

Advertisement

Με το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ να «κλέβει» τα φώτα της Super League την ερχόμενη Κυριακή, στις 19.30, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το κατάστημα στη Θέρμη θα τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου μοιράζοντας καρτελάκια που θα αναγράφουν «Με λένε Άλκη», ενώ ενδεχομένως θα αναρτηθεί και πανό με μηνύματα κατά της οπαδικής βίας. «Η εικόνα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι δεν θα υπάρχουν δύο στρατόπεδα που παρακολουθούν τον αγώνα -όπως συχνά συμβαίνει σε σπορ καφέ-, αλλά αναμεμειγμένοι φίλαθλοι που θα υποστηρίζουν την ομάδα τους, σεβόμενοι τον αντίπαλο», συμπλήρωσε η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη θετική ανταπόκριση που εξέλαβε τόσο από τους πελάτες, όσο και από τους εργαζόμενους.

«Ως μαγαζί έχουμε τη γραμμή ότι προσφέρουμε την προβολή του ποδοσφαίρου ως ψυχαγωγία και όχι ότι είμαστε χρωματισμένοι», πρόσθεσε η κα Αρχοντή, με την ίδια να τονίζει πως ήδη έχουν κρατηθεί θέσεις για την αναμέτρηση της Κυριακής.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement