Βασίλισσα Ελισάβετ: Πληρώνει μέρος του διακανονισμού για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης του Άντριου

Advertisement
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει η βασίλισσα Ελισάβετ καθώς θα πληρώσει μέρος της αποζημίωσης για το σκάνδαλο κακοποίησης ανήλικης για το οποίο κατηγορείται ο γιος της, πρίγκιπας Άντριου.

Τα σπασμένα του γιου της καλείται να πληρώσει η βασίλισσα Ελισάβετ. Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξε τελικά η υπόθεση του γιου της βασίλισσας, πρίγκιπα του Γιορκ, Άντριου για την καταγγελία εις βάρος του από την Βιρτζίνια Τζιούφρε για καταναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις.

Η Τζιούφρε ήταν μία από τις σκλάβες του σεξ του Αμερικανού παιδόφιλου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν και είχε ισχυριστεί ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον Δούκα 3 φορές όταν ήταν 17 ετών υπό τις διαταγές του επιχειρηματία.

Η δίκη του πρίγκιπα Άντριου ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη Νέα Υόρκη τους προσεχείς μήνες.

Advertisement

Σύμφωνα όμως με την απόφαση η οποία ήταν αποτέλεσμα εξωδικαστικού συμβιβασμού, ο πρίγκιπας Άντριου καλείται να καταβάλει περί τα 12 εκατομμύρια λίρες (14 εκατ. ευρώ), αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Τα χρήματα θα μοιραστούν στην Τζιούφρε και στο ίδρυμα για κακοποιημένες γυναίκες, που έχει ιδρύσει η ίδια. Μέρος της αποζημίωσης θα πληρώσει η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με την Telegraph, στο κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο πρίγκιπας Άντριου δεν ζητά συγγνώμη από την Τζιούφρε καθώς δεν παραδέχεται τις κατηγορίες που εκείνη του αποδίδει, όμως, αποδέχεται πως η Αμερικανίδα υπήρξε «θύμα κακοποίησης» και δηλώνει ότι μετανιώνει για την φιλία του με τον παιδόφιλο χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν. Στο ίδιο κείμενο τονίζεται πως ο πρίγκιπας αποδέχεται ότι η Βιρτζίνια Τζιούφρε υπήρξε θύμα «άδικων δημόσιων επιθέσεων» και αναφέρει ότι ουδέποτε δεν είχε πρόθεση να την συκοφαντήσει.

Advertisement

Οι όροι της συμφωνίας παραμένουν αυστηρά φυλαγμένο μυστικό.

Τι έλεγαν οι δύο πλευρές

Η Lisa Bloom, δικηγόρος πολλών θυμάτων του Τζέφρι Επστάιν υποστήριζε πως η Βιρτζίνια Τζιούφρε δεν επρόκειτο να υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας, ώστε να συνεχίσει να λέει την ιστορία της και χαιρετίζω αυτήν την ημέρα. «Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη νίκη για εκείνη», πρόσθεσε.

Ο βασιλικός ανταποκριτής του Sky, Rhiannon Mills από πλευράς του σχολίασε πως αυτός ο συμβιβασμός ουσιαστικά προέκυψε από το πουθενά.

«Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες βλέπαμε μια συνεχιζόμενη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές, και φαινόταν ότι αυτή η υπόθεση θα οδηγούνταν τελικά σε δίκη.

Advertisement

«Αλλά τελικά επετεύχθη συμβιβασμός», κατέληξε.

Ο Άντριου, που έχει χάσει τα βασιλικά του αξιώματα εδώ και μήνες, μετά την μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του η Τζιούφρε, δεχόταν πιέσεις από αξιωματούχους του παλατιού να προχωρήσει το γρηγορότερο σε συμβιβασμό με την Αμερικανίδα οπωσδήποτε πριν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της μητέρας του.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement