Νέα μέτρα: Όσα έγιναν στη συνεδρίαση της επιτροπής – Το παρασκήνιο της χαλάρωσης και η παρουσία Πλεύρη

Advertisement

Σε μία νέα καθημερινότητα με λιγότερα μέτρα έναντι του κορονοϊού για τους εμβολιασμένους, μπαίνει η χώρα από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου καθώς αποφασίσθηκε τελικώς να αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί που ισχύουν στη διασκέδαση αλλά και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας αρχικά είχαν αντιρρήσεις να αρθούν τα περισσότερα μέτρα τα οποία ζητούσε κυβέρνηση, τελικώς φαίνεται ότι υπέκυψαν και έδωσαν την έγκριση τους προκειμένου η καθημερινότητα των Ελλήνων να μπει πάλι σε πιο κανονικούς ρυθμούς. Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι στην τηλεδιάσκεψη όπου αποφασίστηκε να χαλαρώσουν τα περισσότερα μέτρα, παρέστη και ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης διαδικτυακά.

Η κυβέρνηση και τα μέτρα

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, κυβέρνηση εδώ και καιρό θέλει να αρθούν τα περισσότερα μέτρα προκειμένου να κινηθεί κανονικά η οικονομία και να καλυφθούν οι οποίες επιβαρύνσεις είχαν οι επιχειρήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω των περιορισμών. Γι’ αυτό και μέσα στα αιτήματα της κυβέρνησης προς την επιτροπή των επιστημόνων ήταν να καταργηθούν τα περισσότερα μέτρα στην εστίαση και τη διασκέδαση ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς. Οι επιστήμονες παρά το γεγονός ότι είχαν σοβαρές ανησυχίες για τους όρθιους στην ψυχαγωγία, τελικώς έδωσαν το πράσινο φως.

Advertisement

Βέβαια όπως μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του ethnos.gr, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι ειδικοί ενημέρωσαν την κυβέρνηση αναλυτικά για τους κινδύνους που ενέχει η απόφαση της απόλυτης απελευθέρωσης της χώρας, έστω κι αν αφορά μόνο τους εμβολιασμένους.

  • Σε ό,τι αφορά στα γήπεδα και στην αύξηση της πληρότητας στο 50% από 10% που είναι μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες όπως λένε πηγές του ethnos.gr δεν είχαν ιδιαίτερες αντιρρήσεις καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για ανοιχτούς χώρους και μπορούν να τηρηθούν τα πρωτόκολλα που ισχύουν. Σημειώνουν μάλιστα όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές ότι είναι θέμα και ατομικής ευθύνης πλέον για το αν κάνεις θα προστατευθεί από τον ιό ή όχι. Άλλωστε στις αθλητικές διοργανώσεις επιτρέπεται η είσοδος μόνο για εμβολιασμένους.
  • Οι σχολικές εκδρομές πάντως από την άλλη ήταν αίτημα του υπουργείου Παιδείας εδώ και καιρό καθώς οι μαθητές έχουν στερηθεί τις εκδρομές τους τα τελευταία δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. «Είναι θέμα κοινωνικοποίησης των παιδιών να πηγαίνουν σχολικές εκδρομές μετά από δύο χρόνια με αυστηρά μέτρα, έλεγε μέλος της επιτροπής στο ethnos.gr.
  • Ταυτόχρονα, από την άλλη εβδομάδα επανέρχονται και οι περισσότεροι εργαζόμενοι πίσω σε δια ζώσης εργασία αφού η απόφαση των ειδικών και της κυβέρνησης προβλέπει στο 20% πλέον την τηλεργασία.
  • Οι καρναβαλικές παρελάσεις όμως είχαν ήδη αποφασισθεί εδώ και μέρες από την κυβέρνηση ότι δεν θα πραγματοποιηθούν, καθώς θα επιτρέπονται μόνο κάποιες οργανωμένες εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους και μόνο για τους εμβολισμένους. Κάτι στο οποίο συμφώνησαν και οι ειδικοί.
  • Οι επιστήμονες αποφάσισαν όμως και για τα συνέδρια τα οποία πλέον θα μπορούν να έχουν πληρότητα 100% αλλά μόνο με εμβολιασμένους, ενώ όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα μπορούν να τα παρακολουθούν διαδικτυακά.

Κατά τη σημερινή νέα τηλεδιάσκεψη οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα συζητήσουν εξειδικευμένα τεχνικά θέματα όπως τα πρωτόκολλα προστασίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement