Δολοφονία Άλκη: Αντιμέτωποι με τα πρόσωπα του «τάγματος» τα θύματα

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ 23ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Advertisement
Τα πρόσωπα των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, θα κληθούν να αναγνωρίσουν σήμερα οι δύο φίλοι του 19χρονου, που τραυματίστηκαν κατά την αιματηρή επίθεση.

Οι νεαροί θα βρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και πίσω από το φιμέ τζάμι, ο καθένας ξεχωριστά θα μπει στην διαδικασία αναγνώρισης των δραστών που συμμετείχαν στο δολοφονικό σαφάρι που στοίχησε τη ζωή στον Άλκη.

Η παραπάνω διαδικασία έχει ζητηθεί από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για να διευκρινιστεί ο ρόλος του κάθε εμπλεκόμενου στην επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο η ανακρίτρια είχε ζητήσει και την λήψη DNA από όλους τους συλληφθέντες για να διαπιστωθεί εάν το γενετικό υλικό θα ταυτιστεί με αυτό που εντοπίστηκε στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση και στα αυτοκίνητα της ομάδας κρούσης των χούλιγκαν.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθήθηκε γιατί ορισμένοι από τους 12 εμπλεκόμενους δεν υπήρχαν στη βάση δεδομένων της αστυνομίας.

Το μαχαίρι τύπου καράμπιτ που βρέθηκε την Τετάρτη κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης, έχει σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αναζήτηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Advertisement

Όπως ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια κατά την απολογία ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του παιδικού τμήματος του ΠΑΟΚ,
με το συγκεκριμένο μαχαίρι ο 25χρονος επονομαζόμενος «Αθηναίος» τραυμάτισε τον Άλκη.

Από τις αναλύσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό του Άλκη στην λεπίδα και το κουμπί αναδίπλωσης του δρεπανιού, ενώ σε μονωτική ταινία που είχε τυλιγμένη στη λαβή του, ταυτίστηκε DNA ενός εκ των φίλων του Άλκη, που και αυτός τραυματίστηκε από το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το ματωμένο δρεπάνι κρατούσε ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, κάτι που αποδέχθηκε στην απολογία του, αρνούμενος όμως ότι το χρησιμοποίησε εναντίον του Άλκη, αλλά όπως είπε: εναντίον «κάποιου που πρόλαβε και έφυγε». DNA του Άλκη είχε εντοπιστεί και στο στειλιάρι που βρέθηκε στην οδό Θεοδώρου Γαζή, πάνω στο οποίο έχουν ταυτοποιηθεί και αποτύπωμα του 23χρονου αρχικού κατηγορούμενου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement