Η ΝΔ διέγραψε τον Γιώργο Κύρτσο

Advertisement

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διεγράφη από τη ΝΔ μετά από το μπαράζ αναρτήσεών του κατά της κυβέρνησης.

«Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Ο κ. Κύρτσος έχει εδώ και πολύ καιρό που εξαπολύει επιθέσεις κατά της κυβέρνησης σε μία σειρά από θέματα, ωστόσο μέχρι πρότινος το Μέγαρο Μαξίμου απλώς τον αγνοούσε.

Ο ευρωβουλευτής ήταν πάντως ένα από τα 50 στελέχη της ΝΔ που είχαν υπογράψει την υποψηφιότητα του κ.Μητσοτάκη για την ηγεσία του κόμματος το 2015. Έκτοτε όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και το γυαλί της σχέσης τους ράγισε.

Advertisement

Το 2019 ο κ.Κύρτσος ήταν και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, γεγονός που του διασφάλισε την επανεκλογή του και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Όμως αυτό δεν ήταν όπως φαίνεται αρκετό για τον ευρωβουλευτή, ο οποίος άρχισε να βγαίνει στην κόντρα και στη συνέχεια κατήγγειλε… αποκλεισμό του από τη δημόσια τηλεόραση σε μία από τις πολλές αντικυβερνητικές αναρτήσεις του: “Στην ΕΡΤ: Επί σκληρού ΠΑΣΟΚ με βγάζανε. Επί Σημίτη, Γ.Παπανδρέου με βγάζανε. Επί Καραμανλή, Ρουσόπουλου, είχαμε συγκρουστεί, με βγάζανε. Με κόψανε επί Μητσοτάκη!”

Ο κ.Κύρτσος είχε βέβαια διαφωνήσει δημοσίως με τη μείωση της συμμετοχής της κυβέρνησης στη ΔΕΗ σε 34%, με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, με το χειρισμό της υπόθεσης e-food, αλλά και της πανδημίας. Όμως το αποκορύφωμα ήταν η ανάρτηση του με την οποία έκανε λόγο για “άστοχο χειρισμό από το Μαξίμου του θέματος με Βαξεβάνη, Παπαδάκου”.

Ο ευρωβουλευτής μάλιστα έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει την κυβερνηση Μητσοτάκη με την κυβέρνηση Όρμπαν, γράφοντας: “Το θέαμα της δικαστικής δίωξης δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει καλά στην ΕΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής σε Πολωνία και Ουγγαρία και μπορεί ορισμένοι να καταλήξουν σε λάθος συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα”.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement