Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα – Μητέρα: «Θα πάω σε ψυχίατρο αν μου ζητηθεί για το σύνδρομο Μινχάουζεν»

Advertisement

Τηλεοπτική συνέντευξη έδωσαν οι γονείς των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που πέθαναν μέσα σε 3 χρόνια, για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα. Οι δύο γονείς επανέλαβαν τα όσα κατά καιρούς έχουν πει για το ιστορικό των θανάτων των τριών παιδιών ενώ αναφέρθηκαν και στις κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί εναντίον τους.

«Από τις 29 του μήνα μέχρι σήμερα το μόνο που ακούω είναι: “είσαι φόνισσα, είσαι δολοφόνος, τα σκότωσες, έχεις το τέλειο έγκλημα”. Εντάξει… Πόσο;», είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα των τριών παιδιών.

«Πάω και σε ψυχίατρο για το Σύνδρομο Μινχάουζεν»!

Την ώρα που η συνέντευξη «έπαιζε» στον αέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε με τον Κωνσταντίνο Φλαμή στο messenger.

Advertisement

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Κ.Φ. Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Κ.Φ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Advertisement

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Κ.Φ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Οταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Advertisement

Κ.Φ. Οτι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Advertisement

Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Να θυμίσουμε πως το «σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου», στο οποίο αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου, το συναντάμε έντονα στην δικαστική ψυχολογία. Απαντά κυρίως σε γυναίκες που προκαλούν ασθένεια στα παιδιά τους εάν είναι μητέρες, κι αν δεν είναι, σε ανήμπορα άτομα (ηλικιωμένους, βαριά ασθενείς, παιδιά και βρέφη).

Συνήθως ασκούν κάποιο παραϊατρικό επάγγελμα π.χ. νοσοκόμες ώστε να έχουν και διόδους πρόσβασης σε άτομα – θύματα. Είναι άτομα με ανύπαρκτη αυτοεκτίμηση και μέσα από τον «έλεγχο ζωής» που ασκούν στα θύματά τους, λαμβάνουν την αυτοεκτίμηση που χρειάζονται αφού πλέον νιώθουν δυνατές που εξαρτάται η ζωή κάποιου από τις ίδιες. Είναι πολλές οι περιπτώσεις γυναικών serial killers που έχουν το συγκεκριμένο Σύνδρομο.

Σπάνια σταματούν σε ένα θύμα γιατί σπάνια επικεντρώνονται σε ένα μόνο θύμα. Λειτουργούν ταυτόχρονα σε πολλά άτομα, κι όταν είναι μητέρες με τη σειρά σε όλα τα παιδιά τους και φυσικά φτάνουν μέχρι και στον θάνατο τα θύματά τους. Η πλειοψηφία τους ανήκει στην κατηγορία εκείνη που ονομάζουμε στην Εγκληματολογία «Αγγελοι του Θανάτου».

Advertisement

Δεν ήξερε τίποτα ο δικηγόρος

Θα πρέπει να τονιστεί πως για τη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς στον τηλεοπτικό σταθμό, δεν ήξερε το παραμικρό ο δικηγόρος τους Γιάννης Κόττας. Είχε εκφράσει τη διαφωνία του με κάθε είδους περαιτέρω προβολή του ζευγαριού σε media, ωστόσο το ζευγάρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης παραχώρησε την τηλεοπτική συνέντευξη διάρκειας 62 λεπτών.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement