Τουλάχιστον έως το 2026 στο Όστιν η Φόρμουλα Ένα

Advertisement

Η πίστα του Όστιν θα συνεχίσει να «φιλοξενεί» αγώνες της Φόρμουλα Ένα για -τουλάχιστον- πέντε χρόνια ακόμη, καθώς σήμερα (18/2) ανακοινώθηκε η επέκταση της συμφωνίας για τη διεξαγωγή του γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών στο σιρκουί του Τέξας έως και το 2026.

Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνεχίζει να διεισδύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς στις 8 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το «παρθενικό» γκραν πρι του Μαϊάμι, στο πλαίσιο δεκαετούς συμφωνίας, με αποτέλεσμα η Φόρμουλα Ένα να έχει δύο αγώνες επί αμερικανικού εδάφους για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το γκραν πρι των ΗΠΑ επέστρέψε πέρυσι στο καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα, ύστερα από «διάλειμμα» ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και ο αριθμός-ρεκόρ των 400.000 θεατών παρακολούθησε τον αγώνα, όπου ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του επί αμερικανικού εδάφους.

Advertisement

Ο πρώτος αγώνας στο Όστιν και την πίστα «Circuit of the Americas» πραγματοποιήθηκε το 2012, όταν 100.000 θεατές παρακολούθησαν τον Λιούις Χάμιλτον να επικρατεί με McLaren. Τότε το γκραν πρι των ΗΠΑ επέστρεψε στο καλαντάρι μετά το 2007, όταν διεξήχθη για τελευταία φορά στην Ινδιανάπολη.

Φέτος το γκραν πρι των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement