Φωτιά στο πλοίο: Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και οι δύο μηχανικοί – Στην Κέρκυρα οι συγγενείς των 3 ελλήνων αγνοουμένων

Advertisement
Ελεύθεροι αφέθηκαν ο καπετάνιος και οι δύο μηχανικοί του φλεγόμενου πλοίου στην Κέρκυρα, μετά τις καταθέσεις τους στο Λιμεναρχείο.

Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «Euroferry Olympia», κλήθηκαν να δώσουν στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μηχανικοί κατά την άφιξή τους στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας την Παρασκευή, ενώ έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από λιμενικές πηγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα». Οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας, που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου. Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του Euroferry Olympia, έφτασαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της Frontex, που ήταν στο σημείο του συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Advertisement

Για να υπάρξει νέα επιχείρηση από στελέχη της ΕΜΑΚ και την ειδική ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, θα πρέπει να μειωθούν οι καπνοί και οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του πλοίου και ξεπερνούν αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία τους 600 βαθμούς Κελσίου.

Σε εξέλιξη παραμένει, την ίδια ώρα, η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο, όπου επιχειρούν ρυμουλκά καθώς και πλοία της Πυροσβεστικής, με στοχευμένες ρίψεις νέρου.

Οι συγγενείς των τριών αγνοούμενων Ελλήνων, έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα, στην προσπάθειά τους να έχουν καλύτερη κι αμεσότερη ενημέρωση για τα οικεία τους πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στους 12 συνολικά αγνοούμενους.

Advertisement

 

Πύρινη κόλαση: Έως και 600 βαθμοί Κελσίου στο εσωτερικό του πλοίου

Σύμφωνα με πληροφορίες – για να υπάρξει νέα επιχείρηση από στελέχη της ΕΜΑΚ και την ειδική ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων – θα πρέπει να μειωθούν οι καπνοί αλλά και οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του πλοίου και ξεπερνούν αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία τους 500 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Το πλοίο έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό και δεν κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement