Θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Τρεις τυχαίοι αιφνίδιοι θάνατοι είναι αρκετά δύσκολο να συμβούν»

Advertisement

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τους θανάτους  των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, με την υπόθεση να έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, και όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά. Επιστήμονες αναλύουν όλα τα δεδομένα, την ώρα που οι γονείς ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

«Δεν ευθύνεται κάποιος ιατρικός χειρισμός για το θάνατο του πρώτου παιδιού»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

«Είχε προηγηθεί μήνυση της οικογένειας για τα αίτια του θανάτου του πρώτου παιδιού. Ελήφθησαν κάποια στοιχεία υπόψιν, και από όλα τα στοιχεία προκύπτει για το πρώτο παιδί ότι δεν εμπλέκονται γιατροί στο θάνατό του. Η νοσηλεία και ό,τι περιλάμβανε δεν έχει σχέση με το θάνατο της Μαλένας. Με μέριμνα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών που ερευνά τον τρίτο θάνατο, θα μάθουμε πώς συσχετίζονται οι τρεις θάνατοι. Αυτή τη στιγμή και τα τρία περιστατικά διερευνώνται από την αρχή», σημείωσε ο κ. Τσαντίρης.

Advertisement

«Ο γενετικός έλεγχος έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι»

«Το βέβαιο είναι ότι για τον πρώτο αιφνίδιο θάνατο που επήλθε κατά τη νοσηλεία του παιδιού, δεν ευθύνεται κάποιος ιατρικός χειρισμός. Αυτή τη στιγμή τρέχουν οι επανεξετάσεις και η σύγκριση των δειγμάτων. Έχουν προχωρήσει οι εργαστηριακές αναλύσεις και πάντα φέρνουν ένα αποτέλεσμα. Θα δούμε τι μπορούμε να αποκλείσουμε, θα ξεκινήσουμε με το γενετικό έλεγχο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι σε αυτή την οικογένεια. Θα οδηγηθούμε σε μια ασφαλή διάγνωση. Περιμένουμε τα νέα αποτελέσματα. Ο τελευταίος αιφνίδιος θάνατος έχει την αιφνίδια διακοπή που συνέβη και πέρυσι και τον αιφνίδιο θάνατο φέτος. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Από το 2021 είχαμε πει να γίνουν κάποιες εξετάσεις, δεν ξέρω αν έχουν ολοκληρωθεί, θεωρώ ότι τώρα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών θα ολοκληρώσει γρήγορα τον έλεγχο. Δεν υπάρχει θέμα εκταφής», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τρεις τυχαίοι αιφνίδιοι θάνατοι είναι αρκετά δύσκολο να συμβούν»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος, προσπαθώντας να ρίξει «φως» στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών.

«Είναι μια πολύ παράξενη ιστορία και για εμάς τους κλινικούς γενετιστές. Δεν είμαι ενήμερος των ιατρικών φακέλων των παιδιών, δεν ξέρω το ιστορικό τους. Ο αιφνίδιος θάνατος είναι συχνός και οφείλεται σε πολλούς λόγους, οι μισοί είναι γενετικοί λόγοι, και οι άλλοι μισοί κάποιο εξωγενές αίτιο. Γενετικοί λόγοι είναι το να υπάρχει αλλαγή σε ένα γονίδιο που συμβαίνει αιφνιδίως σε κάποιο άτομο, ή κληρονομείται. Τρεις φορές τυχαίοι αιφνίδιοι θάνατοι, μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να συμβεί», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

Advertisement

«Εφόσον είναι γενετικό, θα έπρεπε μετά το πρώτο περιστατικό να εξεταστούν το DNA του παιδιού και των δύο γονέων με στόχο να αποκαλύψουμε μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που γίνεται παθολογικό και εξαιτίας του έχουμε τον αιφνίδιο θάνατο. Δεν είναι εύκολο πάντα να βρούμε τη μετάλλαξη, υπάρχουν πολλά γονίδια που εμπλέκονται. Με διαφορετικά παθολογικά αίτια θανάτου στα παιδιά είναι πολύ δύσκολο να ευθύνεται το ίδιο γονίδιο. Είναι αναγκαίο να σκαναριστεί όλο το γονιδίωμα, αυτό έπρεπε να είχε γίνει. Υπάρχουν πολλά γονίδια που εμπλέκονται σε αιφνίδιους θανάτους, δεν είναι ακόμα όλα γνωστά στους γενετιστές. Πρέπει να ολοκληρωθεί και η μελέτη των μη γενετικών αιτιών, και να μπουν όλα τα δεδομένα μαζί ώστε να βγει μια γνωμάτευση που θα εξηγήσει το γεγονός», πρόσθεσε.

Νέα τοποθέτηση από τους γονείς για τον θάνατο των τριών κοριτσιών

Στο «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη φιλοξενήθηκαν οι γονείς των τριών κοριτσιών. Η μητέρα, μάλιστα, αποκάλυψε ότι διέκοψε εγκυμοσύνη αφού θεώρησε ανώριμο να φέρει στον κόσμο και άλλο παιδί μετά από όσα έχουν συμβεί.

«Έχω χάσει τον ύπνο μου. Προσπαθώ να ανταπεξέλθω. Δεν υπάρχει αυτό που ζω. Βλέπουν παντού τον δολοφόνο σαν την υπόθεση της Καρολάιν. Έχουμε υποβληθεί σε γονιδιακό έλεγχο εγώ, ο σύζυγός μου και τα παιδιά εν ζωή και αφότου κατέληξαν» είπε, μεταξύ άλλων, στο MEGA η μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Advertisement

Οι εξετάσεις έχουν σταλεί στο εξωτερικό και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Εγώ πιστεύω στο σπάνιο γονίδιο γιατί και η μπέμπα είχε εκ γενετής ένα σπάνιο σύνδρομο. Θυμώνω γι’ αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, είναι μεγάλη αδικία».

Μίλησε ακόμα και για την εγκυμοσύνη της, που διέκοψε πρόσφατα μετά τις εξελίξεις. «Θα ήταν ανωριμότητα και επικίνδυνο αν έφερνα στον κόσμο αυτό το παιδί μετά τα όσα έγιναν. Δεν είναι εύκολο, ούτε παιχνίδι».

Πήρε βοήθεια από ψυχολόγο – Τι είπε για την Τζωρτζίνα

«Στην πρώτη απώλεια πήγαινα σε ψυχολόγο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς φάρμακα, αλλά υπήρχε η Τζωρτζίνα πίσω η οποία ήταν τεράστια δύναμη» ανέφερε η μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, μιλώντας στο «Τούνελ».

Advertisement

Είπε, επίσης: «Έχω θρηνήσει μέσα στο σπίτι αρκετά, αλλά όχι όσο θα ήθελα. Το έχω ακόμα μέσα μου. Ευτυχώς, είχα και τη βοήθεια από την πεθερά μου, τη μαμά, την αδελφή και τον σύζυγό μου.

Δεν έχω μπει καθόλου στο δωμάτιο των κοριτσιών. Όταν χάθηκαν οι αδελφές της η Τζωρτζίνα δεν το σχολίαζε καθόλου παρά μόνο πήγαινε στις φίλες της και έλεγε «Πρέπει να φύγω να πάω στη μαμά μου γιατί θα κλαίει και δεν θέλω». Ερχόταν με τον πατέρα της και μου έλεγε «κοίτα ο μπαμπάς κι εγώ. Είμαστε δυνατοί». Η κόρη μου, μου έλεγε να βγάλω τα μαύρα από τον ίδιο χρόνο κιόλας».

Και πρόσθεσε: «Ό, τι και να πω στον κόσμο, πάλι ενάντιά μου θα στραφούν. Βγήκα και πάλι με κατακρίνανε. Δεν έκλαψε, δεν έκανε… δεν, δεν, δεν… Αυτό που τονίζω είναι ότι καλή είναι η γνώμη και σεβαστή όλων των ανθρώπων, αλλά όχι στην υπερβολή. Αυτό το πράγμα έχει καταντήσει εμμονή».

Advertisement

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν η ίδια έχει αναζητήσει τη βοήθεια πνευματικού ή ειδικού, απάντησε: «Έχω πνευματικό και έχω μιλήσει και σε ψυχίατρο, αλλά είχε κάποια δικά της θέματα και έχει ακυρώσει τα ραντεβού και δεν έχω προλάβει να πάω».

Αγανακτισμένος με όσα ακούγονται ο πατέρας

Ο πατέρας των κοριτσιών είναι αγανακτισμένος από τα όσα ακούγονται και γράφονται, ενώ μίλησε στο «Τούνελ» για τον πόλεμο που δέχονται ο ίδιος και η σύζυγός του.

«Μέσα απ’ όλο αυτόν τον πόλεμο που έχει γίνει δεν περιμένουμε από κανέναν να μας πει ποιοι είμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά τι γονείς είμαστε, το μόνο που θέλουμε είναι να μάθουμε τις αιτίες πίσω από τον θάνατο των παιδιών μας. Να μάθουμε τι συνέβη.

Advertisement

Γι’ αυτό είχαμε προβεί και στην πρώτη μήνυση, η οποία αρχειοθετήθηκε, γιατί ψάχναμε να βρούμε την αιτία θανάτου της Μαλένας. Ό,τι έχω να πω, θα το πω μόλις τελειώσει αυτή υπόθεση και θα το πω πολύ καλά και μένω εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement