Κοινωνικό μέρισμα: Με αυστηρά κριτήρια οι δικαιούχοι – 300 ευρώ για την ακρίβεια

Advertisement

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα. Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι. Η ακρίβεια έχει κάνει την εμφάνισή της σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Με κοινωνικό μέρισμα έως 300 ευρώ με αυστηρά κριτήρια σχεδιάζει η κυβέρνηση να ενισχύσει ορισμένα νοικοκυριά απέναντι στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας στους λογαριασμούς του ρεύματος, της ΔΕΗ, το σούπερ μάρκετ και τα καύσιμα.

Το συγκεκριμένο ποσό μοιάζει εξαιρετικά μικρό μπροστά στην πίεση που αισθάνονται τα νοικοκυριά, που χάνουν έναν έως δύο μισθούς και συντάξεις κάθε χρόνο από τις υπέρογκες αυξήσεις σε προϊόντα, καύσιμα και λογαριασμούς.

Advertisement

Μάλιστα το νέο κοινωνικό μέρισμα θα έχει αυστηρά κριτήρια.

Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα το Πρώτο Θέμα θα το πάρουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 5.500 ευρώ έως 7.500 ευρώ. Δηλαδή όσοι ζουν με ελάχιστα χρήματα το μήνα (500 ευρώ περίπου). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μία πηγή εισοδήματος και προτεραιότητα θα έχουν οι συνταξιούχοι, όσοι παίρνουν προνιακά επιδόματα και χαμηλούς μισθούς.

Από το κοινωνικό μέρισμα, όμως, αυτή τη φορά θα αποκλείονται ακόμη περισσότερα νοικοκυριά εξαιτίας περιουσιακών στοιχείων.

Την Άνοιξη και συγκεκριμένα τον Απρίλιο τα ευάλωτα νοικοκυριά θα τονωθούν με ένα έκτακτο επίδομα, το οποίο, σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν, θα έχει τη μορφή του κοινωνικού μερίσματος που δόθηκε τα Χριστούγεννα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement