Βρέθηκε ζωντανός επιβάτης στην πρήμνη το Euroferry Olympia

Advertisement

Ζωντανός βρέθηκε στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο διασωθείς είναι καλά στην υγεία του, ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα, όπου και εντοπίστηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι κατά καιρούς άκουγε από το σημείο που βρισκόταν φωνές επιβατών.

Ο διασωθείς κατέβηκε (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) από σκάλα και πρόκειται να μεταφερθεί στον νοσοκομείο, για να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας του.

Advertisement

Ο επιβάτης του πλοίου είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με την ΕΜΑΚ.

Φωτ. ΣΚΑΙ

Πάνω από 48 ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς, οι διασώστες δεν μπορούν να πλησιάσουν το πλοίο καθώς η θερμοκρασία είναι πάρα πολύ υψηλή.  «Σε αυτό το σημείο δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση για την ανεύρεση αγνοούμενων, είναι αδύνατη», σημείωσε ο πυραγός της 5ης ΕΜΑΚ, Γιωργος Μήτσης, μιλώντας στα τηλεοπτικά μέσα το πρωί. Όπως εξήγησε, οι θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο πλοίο ξεπερνούν τους 2.000 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα από τα εσωτερικά του σημεία και στο κατάστρωμα φτάνουν τους 500-600 βαθμούς.

Πάντως εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Advertisement

Στο μεταξυ συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς το πλοίο Euroferry Olympia, όπου υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς. Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο βορειοανατολικά της Κέρκυρας, ώστε να προστατευθεί από τις καιρικές συνθήκες και να ολοκληρωθεί η κατάσβεση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της «Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)» έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement