Euroferry Olympia: Μάχη με το χρόνο για τους 10 αγνοούμενους

Advertisement

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, καθώς δέκα άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Όπως είπε στη δημόσια τηλεόραση ο επικεφαλής ελληνικής ομάδας διάσωσης Κέρκυρας, Γιώργος Γλυκοφρύδης, ερευνώνται όλα τα σημεία του πλοίου. Ωστόσο, υπογράμμισε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιούνται οι έρευνες. Οι διασώτες έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνές τους, αναζητώντας επιζώντες στο πλοίο.

Χθες η είδηση του εντοπισμού του 21χρονου Λευκορώσου, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός στο πλοίο, αναπτέρωσε τις ελπίδες για την τύχη των αγνοούμενων, ωστόσο, λίγο αργότερα η αισιοδοξία καμφθηκε με τον εντοπισμό της σορού οδηγού στο δεύτερο γκαράζ, που αργότερα αναγνωρίσθηκε από τους οικείους και, όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για 58χρονο Έλληνα. Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ σε καμπίνα φορτηγού.

Στο μεταξύ, το οχηματαγωγό, στο οποίο εξακολουθούν να καίνε μικρές εστίες φωτιάς, έχει ρυμουλκηθεί βορειοανατολικά της Κέρκυρας για να αποφευχθεί μία θαλάσσια ρύπανση. Επίσης, έχει πάρει ελαφρά κλίση χωρίς, πάντως, να κινδυνεύει να βυθιστεί, καθώς είναι δεμένο από τα ρυμουλκά πλοία.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement