Η ανάρτηση «βόμβα» από ιατροδικαστή για φρικιαστική υπόθεση θανάτου παιδιών

Advertisement

Μία ανατριχιαστική υπόθεση στις ΗΠΑ κατά την οποία μία μητέρα οδήγησε στον θάνατο τα δύο της παιδιά επανάφερε στην επικαιρότητα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος κατά καιρούς έχει τοποθετηθεί για την πολύκροτη ιστορία στην Πάτρα με τα τρία κοριτσάκια που έχασαν τη ζωή τους μυστηριωδώς.

Ειδικότερα, ο γνωστός ιατροδικαστής ανάρτησε στο Twitter ένα απόσπασμα από το βιβλίο «DiMaio’s Forensic Pathology» το οποίο αναφέρεται στον θάνατο δύο αδερφών 5 μηνών και 4 ετών τα οποία, όπως προέκυψε σκότωσε η μητέρα τους.

Τι αναφέρει το εν λόγω απόσπασμα

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που συμβαίνουν αυτά. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο “τα επεισόδια” συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να πεθάνουν. Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν την επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.

Advertisement

Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας κάμερες μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού. Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement