Έκκληση Παγώνη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου: «Να μην πάει ο κόσμος»

Advertisement

Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να κάνει ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για χρήση μάσκας στις κατά τόπους παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός, όμως η Ματίνα Παγώνη προτείνει να μην πάει καθόλου ο κόσμος.

Ούτε καν με μάσκες.

«Πολύ μεγάλη προσοχή. Για μένα δεν πρέπει να πάμε στις παρελάσεις. Τα παιδιά να παρελάσουν, αλλά με 24.000 κρούσματα καλό θα ήταν να τα απολαύσουμε από τις τηλεοράσεις», είπε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και πρόσθεσε: «Μακάρι να μην είχαμε τίποτα κι αυτή τη στιγμή να προετοιμάζαμε το τριήμερό μας».

Πάσχα

Σε ό,τι αφορά στο Πάσχα η Ματίνα Παγώνη είπε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα βγουν οι μάσκες. «Το Πάσχα θα είναι ακόμα καλύτερα. Θα μειωθούν τα κρούσματα, θα μειωθούν οι δείκτες. Κάθε θάνατος είναι μια ήττα για τους γιατρούς. Το Πάσχα θα πάει ο κόσμος στα χωριά τους, με προσοχή και εκεί. Δεν θα βγουν οι μάσκες. Δεν θα φάμε το αρνί με μάσκα. Καλό θα είναι να ξέρει ο καθένας πότε πρέπει να βγάλει τη μάσκα του», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Advertisement

Εξέλιξη της πανδημίας

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν λίγο ακόμα. Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, σημείωσε ότι μπορεί να έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, ωστόσο «εφόσον οι θάνατοι καταγράφουν διψήφιο αριθμό, θεωρείται ότι παραμένουν υψηλά»

Για μια ακόμα φορά η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, ιδιαίτερα στους άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, τονίζοντας ότι «αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση και νοσούν με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, παίρνουν οδηγίες και μένουν σπίτι τους, καθώς έχουν απλά συμπτώματα, ενώ οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν στα νοσοκομεία».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισήμανε ότι «η Επιτροπή πρέπει να πάει βήμα-βήμα», καθώς «η άρση της υποχρέωσης της μάσκας σε συνδυασμό με την Καθαρά Δευτέρα, οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement