Γιατί ο Ζελένσκι δήλωσε «ευγνώμων» στον Νίκο Δένδια

Advertisement

Ξεχωριστή αναφορά στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια έκανε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ομιλία που απηύθυνε στην Ολομέλεια της ιταλικής Βουλής.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Είμαι ευγνώμων στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε χθες, Τρίτη (22/3) την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, την οποία προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος.

Advertisement

«Ζητώ με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος επέστρεψε την Κυριακή στην Ελλάδα, μετά από μια δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Επιπλέον, ο έλληνας ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την παρασημοφόρηση του κ. Ανδρουλάκη, καθώς και του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελένου και του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στην Οδησσό Δημήτρη Δόχτση.

Advertisement

«Μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό θα προτείνω την παρασημοφόρησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω», είπε ο υπουργός.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement