Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα πρώτα βίντεο από το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη

Advertisement

Τα πρώτα βίντεο από το βομβαρδισμένο από ρωσικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται, θέατρο της Μαριούπολης βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπου φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή του περίπου 300 άτομα, άμαχοι στην πλειονότητά τους.

Στις σοκαριστικές εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγονται από τα διεθνή ΜΜΕ, διακρίνονται άνθρωπο να ψάχνουν οδό διαφυγής από το θέατρο που χτυπήθηκε από ρωσική βόμβα πριν από εννέα ημέρες.

Τα βίντεο δείχνουν, επίσης, συντρίμμια στο πάτωμα και τρύπες στους τοίχους καθώς οι άνθρωποι κατεβαίνουν από μια σκάλα για να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Advertisement

«Ο πύραυλος χτύπησε ακριβώς το κέντρο του θεάτρου» ακούγεται να λέει μια ανδρική φωνή.

Σε ένα δεύτερο βίντεο, το οποίο δείχνει τεράστιες εσωτερικές δομικές ζημιές στο κτίριο, ένας άνδρας φαίνεται να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και άλλοι που βρίσκονταν μαζί του στο ισόγειο του κτιρίου δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Εκφράζει, όμως φόβους, ότι πολλοί άλλοι που χρησιμοποιούσαν το κτίριο ως καταφύγιο παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Advertisement

Σημειώνεται πως νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης δήλωσε ότι με βάση τις αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, πιστεύει πλέον ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στο θέατρο.

Το CNN δεν έχει επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή αυτόν τον αριθμό.

Το κτίριο χρησιμοποιούνταν ως ένα από τα κύρια καταφύγια στην πολιορκημένη πόλη, αλλά χτυπήθηκε από ρωσική αεροπορική επιδρομή στις 16 Μαρτίου. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανθρώπων που βρήκαν καταφύγιο στο θέατρο κυμαίνονταν μεταξύ 800 και 1.300.

Advertisement

Αεροφωτογραφίες πριν από την επίθεση έδειχναν τη λέξη «παιδιά» να αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στο έδαφος, στο μπροστινό και το πίσω μέρος του κτιρίου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement