Έκλεισε το Υoutube το κανάλι των Ρώσων φαρσέρ

Advertisement

Οι φαρσερ από τη Ρωσία με τα παρατσούκλια «Βόβαν» και «Λέξους», που βρέθηκαν στο επίκεντρο μετα από την φάρσα στο κανάλι τους στο YouTube, εις βάρος του βρετανού υπουργού Άμυνας.

Αξιωματούχος της Βρετανίας δήλωσε πως , το τελευταίο τους βίντεο το είχαν επεξεργασθεί έτσι ώστε να φαίνεται ότι ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, παραδέχεται ότι υπήρχαν προβλήματα με τους αντιαρματικούς πυραύλους NLAW, που προμηθεύει η Βρετανία στην Ουκρανία. Στο κλιπ, ο φαρσέρ είπε ότι το Κίεβο θέλει να συνεχίσει ένα πυρηνικό πρόγραμμα για να προστατευτεί από τη Ρωσία, έναν ισχυρισμό που είχαν αβάσιμα υποστηρίξει τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης στο παρελθόν.

Το ρωσικό πρακτορείο Tass, το κανάλι των Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ όπως είναι τα κανονικά ονόματα των φαρσέρ είναι πλέον παρελθόν.

Advertisement

«Νωρίτερα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας είχε ζητήσει από τους διαχειριστές της πλατφόρμας να αφαιρέσουν τα βίντεο με τη συνομιλία μεταξύ του Μπεν Γουάλας και του «Λέξους», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Το YouTube έκλεισε ένα κανάλι με σχεδόν 150.000 συνδρομητές επειδή το ζήτησε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας» έγραψε σήμερα το «δίδυμο» στον λογαριασμό του στο Telegram. Οι δύο φαρσέρ επισήμαναν πάντως ότι διαθέτουν και κανάλι στο Rutube, όπου βρίσκονται δημοσιευμένα όλα τα βίντεό του.

Η άποψη του YouTube

Σύμφωνα με το YouTube, το κανάλι των δύο φαρσέρ έκλεισε γιατί «παραβίασαν τους όρους της κοινότητας».

Advertisement

Το δίδυμο των φαρσέρ «Βόβαν» και «Λέξους» ανέβαζαν μέχρι πρόσφατα στο YouTube αποσπάσματα από τις φάρσες τους, που συχνά στοχεύουν πρόσωπα που ασκούν κριτική στο Κρεμλίνο.

Έχουν παραδεχθεί ανοιχτά ότι συμπαθούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ υπάρχουν υποψίες πως είναι Ρώσοι πράκτορες, αν και οι ίδιοι το αρνούνται.

Παρά το γεγονός ότι αρνείται ότι είναι Ρώσος πράκτορας, ο Στολιάροφ έχει παραδεχτεί ότι έχουν τη δική τους «εσωτερική λογοκρισία».

Advertisement

«Δεν θα κοροϊδεύαμε τον Πούτιν», είπε στον Guardian. «Δεν θέλουμε να βλάψουμε τη χώρα μας. Δεν θέλουμε αναταραχή εδώ. Δεν θέλουμε να κάνουμε ο,τιδήποτε θα βοηθούσε τους εχθρούς της Ρωσίας».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement