Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν οι δύο καταγγέλλουσες

Advertisement

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν τελικά οι καταθέσεις δύο καταγγελλουσών ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό ομόφωνα το αίτημα των δυο γυναικών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Αντίθετη άποψη είχε και η εισαγγελέας της έδρας γιατί όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη και δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους αν κατέθεταν δημόσια στο δικαστήριο.

Advertisement

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση μετά και την αντίπραξη της υπεράσπισης στο αίτημα των γυναικών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, με τη μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Κική Μπακιρτζίδου να υποστηρίζει στην αγόρευσή της πως «εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο», προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή», απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας, πληρεξούσιος δικηγόρος των δυο θυμάτων που έχουν υποβάλει το αίτημα.

Είχε προηγηθεί η θέση του Μιχ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι «ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Advertisement

Δίκη Φιλιππίδη: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο ηθοποιός

Με τη παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο οποίος δια στόματος του συνηγόρου του έχει υποστηρίξει ότι επιθυμεί διακαώς να βρεθεί στη δικαστική αίθουσα, ξεκίνησε η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της πολύκροτη δίκης.

Οι συγγενείς του Πέτρου Φιλιππίδη προσέρχονται στη δίκη
Οι συγγενείς του Πέτρου Φιλιππίδη προσέρχονται στη δίκη INTIME NEWS

Ο ίδιος έφτασε στα Δικαστήρια λίγο πριν τις 9 το πρωί της Δευτέρας, προσπαθώντας να αποφύγει τις κάμερες, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και τον γιο του.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement