Πάτρα: Από που προήλθαν τα τραύματα σε μύτη και στόμα της Μαλένας και της Ίριδας

Advertisement

Λίγες ημέρες απομένουν πριν από την απκάλυψη της αλήθειας για τον θάνατο των τριών αδερφών στην Πάτρα.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ήταν ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων. Τόνισε πως από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή και οι ιστολογικές εξετάσεις και του τρίτου παιδιού και αναμένεται ένας επανέλεγχος των τοξικολογικών εξετάσεων, πλέον δεν μένει πάρα πολύ δρόμος για τις αποκαλύψεις.

«Έχουμε τρία περιστατικά που μπορεί ή όχι να συνδέονται μεταξύ τους. Τα δύο πρώτα φαίνονται ότι συνδέονται ως προς τα ευρήματα, όπως προκύπτει από τις ιστολογικές και τοξικολογικές και το σύνολο των εξετάσεων, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί. Οι αιτίες όμως επαναξιολογούνται. Σε ό,τι αφορά στον τρίτο θάνατο, μπορεί να συνδέεται με κάποιο τρόπο και αυτός με τα προηγούμενα δύο περιστατικά, μπορεί όμως να υπάρχει και κάτι ξεχωριστό. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι στο τρίτο παιδί, στο ενδιάμεσο της νοσηλείας, είχαμε μια εγκεφαλοπάθεια ανοξυγοναιμική, ένα ισχαιμικό στον εγκέφαλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Πρόσθεσε δε ότι και στο δεύτερο περιστατικό της Τζωρτζίνας, από το οποίο έχει ληφθεί δείγμα εγκεφάλου, προκύπτουν αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας, τονίζοντας ότι ένα από τα ενδεχόμενα η ασφυξία.

Ερωτηθείς αν το σώμα μπορεί να «μιλήσει», ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σώμα σου δίνει σαφή ευρήματα. Το θέμα είναι να μπορείς να τα μεταφράσεις σωστά και να αποτυπώσει την ορθή αιτία θανάτου».

Όπως εξήγησε, υπάρχουν θάνατοι που είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστούν, ειδικά όταν δεν υπάρχουν σαφή ευρήματα. «Για παράδειγμα ο ασφυκτικός θάνατος δεν είναι ένας εύκολα διαγνώσιμος θάνατος. Μπορεί να έχουμε κάποια ευρήματα που να ταιριάζουν, αλλά θα πρέπει να αποκλείσουμε μια σειρά άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έλλειψη οξυγόνου», διευκρίνισε.

Advertisement

Πέρα όμως από τα κοινά ευρήματα που οδήγησαν στον θάνατο, ο πρόεδρος των ιατροδικαστών ανέφερε ότι υπάρχουν ομοιότητες και ως προς τους πιθανούς μηχανισμούς.

«Είναι καθοριστικό να δούμε και για το τρίτο παιδί. Για το τρίο παιδί η εγκεφαλοπάθεια από έλλειψη οξυγόνου, σύμφωνα με την πληροφορία που έχει δώσει δημόσια θεράπων γιατρός, πρέπει να πιστοποιηθεί και από τις καταθέσεις των γιατρών και να περιμένουμε και την ιατροδικαστική εξέταση», σημείωσε.

Μάλιστα, τόνισε ότι τα μικροτραύματα που εντοπίστηκαν στις έξω αεροφόρους οδούς, στη Μαλένα και στην Ιρίδα, το ένα στη μύτη και το άλλο στο στόμα, πρέπει να αξιολογηθούν.

Ο κ. Λέων ξεκαθάρισε πάντως ότι οι ιατροδικαστές, ειδικά όταν δεν υπάρχουν στοιχεία από το σώμα που να συνδέουν δράστες, δεν ασχολούνται με τους δράστες. «Εμείς δεν έχουμε ως έργο το να βρούμε ποιος έκανε αυτή την πράξη, αν είναι τελικά εγκληματική ενέργεια. Το έργο μας σταματάει στο να πούμε την αιτία θανάτου, τον μηχανισμό θανάτου ή το είδος θανάτου, αν δηλαδή είναι εγκληματική ενέργεια», κατέληξε.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ», οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας προήλθαν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει:

«Πρόκειται για τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του επί του προσώπου της Μαλένας με αποτέλεσμα απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών με επακόλουθο την ασφυξία και τον θάνατο».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement